Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
saray-tatlisi-4.jpg

Saray Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
Şerbet İçin
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Üzeri İçin
  • 100 gram fındık dileyen antep fıstığı da ekleyebilir

Saray Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra güzelce soğutun (Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak)
  2. Yumurtaların birinin sarısını üzerine sürülmesi için ayırın. Oda sıcaklığında margarini karıştırma kabına ekliyorum.
  3. Yumurtayla birlikte güzelce yoğurun. Akabinde sırasıyla, sıvı yağ ve 4 su bardağı unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  4. Karışıma vanilya ve kabartma tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kulak göğsü kıvamını gelince, form verin fırın tepsisine dizin ve ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün fındıkları da yerleştirin.
  5. Evvelce ısıtılmış fırına 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin (Yaklaşık 30-40 dakika arası) fırından yeni çıkmış tatlımıza, soğuk şerbeti ekleyin.
  6. 30 dakika dinlendirmeye bırakın. Servise hazırdır. Deneyenlere kolay gelsin, şimdiden afiyet olsun. Yorumlarınızı bekliyorum ????
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt