
Saray Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta
- 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
- 4 su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 100 gram fındık dileyen antep fıstığı da ekleyebilir
Saray Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra güzelce soğutun (Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak)
- Yumurtaların birinin sarısını üzerine sürülmesi için ayırın. Oda sıcaklığında margarini karıştırma kabına ekliyorum.
- Yumurtayla birlikte güzelce yoğurun. Akabinde sırasıyla, sıvı yağ ve 4 su bardağı unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Karışıma vanilya ve kabartma tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kulak göğsü kıvamını gelince, form verin fırın tepsisine dizin ve ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün fındıkları da yerleştirin.
- Evvelce ısıtılmış fırına 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin (Yaklaşık 30-40 dakika arası) fırından yeni çıkmış tatlımıza, soğuk şerbeti ekleyin.
- 30 dakika dinlendirmeye bırakın. Servise hazırdır. Deneyenlere kolay gelsin, şimdiden afiyet olsun. Yorumlarınızı bekliyorum ????