Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
saray-tatlisi-10.jpg

Saray Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Kenarları için;
  • Fındık kırığı
Üstü için;
  • 1 paket ülker çikolata

Saray Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Uygun bir tencerenin içerisine süt, un, nişasta ve şekeri ilave edip çırpma teliyle çırparak orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  2. Yoğunlaşan muhallebiyi ocaktan alarak en son yağ ve vanilyayı da ek ederek mikser ile 5 dakika kadar çırpalım.
  3. Sonra hali düz olan bardakları ıslatın ve muhallebiyi hepsine yetecek biçimde paylaştıralım.
  4. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
  5. Oda sıcaklığına gelen muhallebilerin üzerlerini streçleyip buzdolabında 2 saat bekletelim.
  6. Büsbütün olduğuna emin olduktan sonra kenarlarından hafif bıçakla yardımıyla sıyırın ve bardağı hafif sallayarak aksi çevirin. Bu kademede bıçak kullanmadan eliniz ile bastırarak hava almasını sağlayabilirsiniz.
  7. Bardaktan çıkardığımız muhallebimizin kenarlarını findık kırığına bulayıp keselim.
  8. Daha sonra benmari yöntemi erittiğimiz çikolatamızı tatlıların üzerlerini eşit halde dökelim. Saray tatlımız hazır. Herkese afiyet bal şeker olsun. ????????.
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt