
Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için
- 1,5 paket ince çekilmiş petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket şekerli vanilin
- 80gr sütlü çikolata
- 2 paket vanilyalı kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel bisküvilerimizi robottan geçirip siyah fırın tepsisine güzelce yayıp bastırıyorum burası çok değerli ne kadar hoş bastırarak üzerine dökeceğimiz krema bisküvileri kaldırmadan yayılacaktır.
- Daha sonra süt ,un ,şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp sık sık karıştıralım krema ağır bir kıvam alacaktır.
- Daha sonra tereyağı vanilin ve çikolatayı ekleyip mikserle güzelce çırpalım yahut robottan geçirin.
- Sonra bisküvilerin üzerine yayın 4-5 saat dinlendirin vaktiniz varsa akşamdan yapıp dinlendirebilirsiniz.
- Daha sonra kremşanti çırpıp üzerine eşit bir biçimde yayıyoruz.
- 12 eşit modüle bölüp tek seferde sarıyoruz. Tam rulo yapmıyoruz isterseniz içine meyve koyup da sarabilirsiniz
- Ben üzerine çikolata gezdirip buzluktan vişne koydum süsleme size kalmış???? deneyeceklere afiyet olsun.