
Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 bardak+ 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- İsteğe nazaran muz, çilek ,ceviz vb.
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle un,şeker, kakao bir kaba alınır.
- Üzerine süt yavaş yavaş eklenir. Ve büsbütün karışana kadar karıştırılır.
- Sonra ocağa alınır daima karıştırılır göz göz olunca ocağın altı kapatılır.
- Üzerine vanilya ve tereyağı eklenir ve karıştırılır.
- Daha sonra bi tepsiye hindistan cevizi serpilir.
- Bu ortada karışım yüz tutmasın diye daima karıştırılır.
- Daha sonra hindistan cevizi üzerine dökülür ve tepsine yayılır.
- Soğutulmaya bırakılır bu ortada kremşanti hazırlanır.
- Tamamen soğuyan tatlımızın üzerine kremşanti sürülür ve dolaba kaldırılır.
- 1 gece bekleyen tatlımız 10 yahut 12 eşit kesime bölünür.
- Üzerine isteğe nazaran muz, çilek ,fındık ,ceviz eklenir ve dikkatlice sarılır. Yapana ve yineye şifa olsun ????.