Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saray Sarması

Saray Sarması
0
73

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
saray-sarmasi.jpg

Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (50 gr)
Üzeri için ;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Tepsiye sürmek için;
  • Biraz tereyağı yahut margarin
Tepsiyi kaplamak için;
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
İçerisine koymak için;
  • Ceviz (fındık, muz, damla çikolata vb…)
  • (isteğe bağlı dilerseniz sade olarakta yapabilirsiniz.)

Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak fırın tepsisinin tabanını yeterlice örtecek halde hindistan cevizini yayın (öncesinde tepsiye tereyağ/margarin sürerseniz muhallebiyi yayarken hindistan cevizi altından kaymaz. ).
  2. Akabinde süt, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teli ile topaklanmaması için güzelce çırpın.
  3. Orta ateşte çırpma teli ile daima karıştırarak pişirin.
  4. Muhallebi kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin.
  5. 1-2 dakika tereyağı eriyene kadar karıştırıp muhallebiyi ocaktan alın.
  6. Pişen muhallebiyi hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye eşit halde yayarak spatula yardımıyla düzeltin.
  7. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. (iyice soğumaz ise sararken kırılma olur. ).
  8. Muhallebi soğurken krem şantiyi de çırpın ve buzdolabında bekletin.
  9. Muhallebi soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi eşit bir formda yayın.
  10. Uzunlamasına ve enine tam ortadan artı halde kesin.
  11. Her modül 3-4 parmak eninde kesilip içerisine ceviz konulup içe yanlışsız rulo yaparak katlayıp yuvarlayın.
  12. Dilerseniz sarmadan evvel fındık, muz, damla çikolata vs. Serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

En Kolay Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler Alt muhallebisi için: 1 lt süt1 su bardağı un1 su bardağı şeker1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı Kreması için: 1 paket krem şanti1 su bardağı süt Tepsiye yaymak için: Hindistan cevizi En Kolay Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler Muhallebi için 1 litre süt1 su bardağı şeker3 yemek kaşığı nişasta3 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağ Üst krema için 2 paket krem şanti200 ml süt Alt tabanı için 2 paket hindistan cevizi Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı hindistan cevizi1 litre + 1 su bardağı süt1 su bardağı un1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya50 gram margarinCeviz (isteğe bağlı)1 paket sade krem şanti Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır 1 litre süt, 1 su bardağı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı hindistan cevizi veya 1 paket petibör bisküvi1 poşet krem şanti1 su bardağı soğuk süt Kakaolu muhallebi için; 1 litre süt1 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilyaİsteğe göre 1 kaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Muzlu Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo süt1 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu un1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya2 yemek kaşığı tereyağı İçi için 1 paket toz krem şanti1 su bardağı süt1 su bardağı dolusu hindistan cevizi2 adet muz Muzlu Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt