
Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (50 gr)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Biraz tereyağı yahut margarin
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- Ceviz (fındık, muz, damla çikolata vb…)
- (isteğe bağlı dilerseniz sade olarakta yapabilirsiniz.)
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak fırın tepsisinin tabanını yeterlice örtecek halde hindistan cevizini yayın (öncesinde tepsiye tereyağ/margarin sürerseniz muhallebiyi yayarken hindistan cevizi altından kaymaz. ).
- Akabinde süt, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teli ile topaklanmaması için güzelce çırpın.
- Orta ateşte çırpma teli ile daima karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin.
- 1-2 dakika tereyağı eriyene kadar karıştırıp muhallebiyi ocaktan alın.
- Pişen muhallebiyi hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye eşit halde yayarak spatula yardımıyla düzeltin.
- Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. (iyice soğumaz ise sararken kırılma olur. ).
- Muhallebi soğurken krem şantiyi de çırpın ve buzdolabında bekletin.
- Muhallebi soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi eşit bir formda yayın.
- Uzunlamasına ve enine tam ortadan artı halde kesin.
- Her modül 3-4 parmak eninde kesilip içerisine ceviz konulup içe yanlışsız rulo yaparak katlayıp yuvarlayın.
- Dilerseniz sarmadan evvel fındık, muz, damla çikolata vs. Serpebilirsiniz.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı