Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saray Sarması

Saray Sarması
0
69

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
saray-sarmasi.jpg

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı hindistan cevizi veya 1 paket petibör bisküvi
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Kakaolu muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe göre 1 kaşık kahvaltılık çikolata

Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tatlımızın kakaolu muhallebisini hazırlayalım. Bunun için sütü, şekeri, unu ve kakaoyu uygun bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim.
  2. Saray sarmanızı isteğe bağlı olarak sade de hazırlayabilirsiniz. Bunun için 2 yemek kaşığı kakao yerine 2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
  3. Muhallebimiz kaynayıp göz göz olduktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim, ocağın altını kapatarak tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  4. Koyu bir kıvam alan muhallebimiz hazır.
  5. Daha sonra fırın tepsimize rondodan geçirdiğimiz bisküvi parçalarını veya hindistan cevizini üzerine serpiştirelim. Eşit olması için elimizle hafifçe düzeltebiliriz.
  6. Sonrasında hazırladığımız muhallebiyi bisküvi parçalarının üzerine gezdirerek dökelim.
  7. Muhallebinin her yerinin eşit ve düzgün olması için spatula veya pasta sıvama bıçağı ile düzgün bir şekilde yayalım.
  8. Tatlımızı muhallebimiz soğuyana kadar oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirelim.
  9. Tatlımız dinlenirken krem şantisi için uygun bir karıştırma kabına krem şantiyi ve soğuk sütü alalım. Krem şantimiz kıvam alana kadar çırpalım.
  10. Soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantiden alalım ve eşit ve düzgün olacak şekilde yayalım. Burada krem şantiyi sürmeden önce muhallebinin soğuduğundan emin olmalısınız. Aksi halde krem şantiniz eriyecektir.
  11. Hazırladığımız tatlımızı 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  12. Tatlımızı eşit parçalara bölerek servis edebilirsiniz.
Saray Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kırılmayan Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller Kakaolu muhallebisi için 1 lt süt1,5 su bardağı un2 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)1 su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı tereyağ Üzeri için 1 paket krem şantı1 su bardağı süt Tatlının tabanı için 1 paket petibör bisküvi Kırılmayan Saray Sarması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Cevizli Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller Muhallebi için; 1 litre süt1 su bardağı şeker1,5 su bardağı un3 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı tereyağ1 paket vanilya Üstü için; 1 su bardağı süt1 paket kremşanti1 su bardağı ceviz Altı için; 1 su bardağı hindistan cevizi Cevizli Saray Sarması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 litre süt (5 su bardağı)1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un3 yemek kaşığı tepeleme kakao1 paket vanilya Üzeri ve ortası için; 2 su bardağı hindistan cevizi1 paket krem şanti1 su bardağı soğuk süt Saray Sarması Tanımı Yapılışı Evvel krem şantimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı hindistan cevizi1 poşet kakaolu krem şanti1 su bardağı soğuk süt Kakaolu muhallebi için; 1 litre süt1 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilya Üzeri için; MuzToz antep fıstığı Saray Sarması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler Muhallebi için 1 litre süt1 su bardağı şeker3 yemek kaşığı nişasta3 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağ Üst krema için 2 paket krem şanti200 ml süt Alt tabanı için 2 paket hindistan cevizi Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt