Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 küçük uzunluk muz
- 1 su bardağı fındık kırığı
- 1 paket kremşanti
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
- Kremşantinin içine yarım küçük çay bardağı kadar hindistan cevizi ekledim çok yakışıyor
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Burçak bisküvilerimizi rondodan geçirip güzelce toz hale getirelim. Tepsimize her yeri kaplayacak biçimde güzelce yayalım.
- Muhallebimiz için; tereyağı hariç tüm malzemeyi kaynayana kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan ve kıvam aldıktan sonra tereyağımızı ekleyerek ocağın altını kapatalım.
- Bisküvilerin üzerine muhallebimizi güzelce yayalım. Bir müddet dolapta bekleterek soğumaya bırakalım.
- Toz kremşanti ile sütümüzü güzelce çırpıp, hindistan cevizi ekleyerek hazır hale getirdiğimiz kremşantimizi soğuyan muhallebimizin üzerine dikkatlice ekleyelim.
- Soğuması için 3-4 saat kadar buzdolabında bekletelim. Sonrasında eşit kesimlere bölerek muzlarımızı, fındık kırığımızı ekleyelim. İstek ederseniz farklı meyveler ve çeşitli gereç eklemeleri de yapabilirsiniz.
- Eşit modüllere böldüğümüz tatlımızı spatula yardımıyla sararak servis tabağımıza yerleştirelim.
- Ben üzerine de hafif fındık kırığı serpiştirdim. İstek ederseniz farklı eklemeler yapabilirsiniz. Çok hafif bir tatlı.
- Değerli olan büyük tepside yapmamak ince olur ve saramazsınız. Bu ölçülerle orta büyüklükte bir tepsiye ülkü bir tatlı oluyor. Şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.