
Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pudingimizi yapalım. Süt ,şeker, kakao onları güzelce çırpalım.
- Ocağın üstüne alalım kaynamaya yakın da vanilya ve tereyağını ekleyelim.
- Sonrasında bir tepsiye alalım.
- Üzerine hindistan cevizi serpelim.
- İki bardak kadar ardından pudingimizi üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra kremşantimizi yapalım burada dikkat edilmesi gereken sütün iyice soğuk olması
- Ardından üzerine yayalım ve buzdolabına koyalım.
- 1 saat kadar dinlendirelim.
- Ardından keselim.
- Sonrasında yuvarlayalım. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.