
Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı süt ( 200 ml bardak ölçüsü )
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
- Bir kaç parça sütlü çikolata ( yada 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata )
- 2 poşet krem şanti
- 2 çay bardağı süt
- 2 tane muz ( isteğe bağlı )
- 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
- Benmari eritilmiş sütlü çikolata
Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt tencereye alınır. Un, şeker, kakao eklenir ve karıştırılır.
- Topaklanma olmamasına özen gösterelim.
- Muhallebi olana kadar karıştırılıp pişirilir.
- Altı kapatıldıktan sonra da üzerine çikolata, vanilya ve tereyağı eklenip iyice karıştırılır.
- Fırın tepsisine hindistan cevizi boşluk kalmayacak şekilde serilir.
- Üzerine muhallebimiz eşit şekilde gezdirilir.
- Benim fırın tepsimde bu ölçü biraz kalın olduğu için çok az bi kalan kısmını da servis tabağına yaptım. Sizde kullanacağınız tepsiye göre kalın olmamasına özen gösterirseniz daha iyi olur.
- Muhallebimizi döktükten sonra bir kaç saat dolapta donmaya bırakılır.
- Krem şanti süt ile çırpılıp hazırlanır.
- Dinlenen muhallebimizin üzerine eşit bir şekilde sürülür.
- 3 parmak enliliğinde ve 1 karış uzunluğunda olacak şekilde dikdörtgenler şeklinde kesilir.
- Uç kısımlarına dilimlediğimiz muz parçası koyulup sarılır ve servis tabağına alınır.
- Üzerini benmari erittiğim sütlü çikolata ile süsledim.