
Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Saray Sarması Tanımı Yapılışı
- Evvel krem şantimizi hazırlayalım dolapta bekletelim.
- Sütümüzü bir tencereye alalım, bir su bardağı şekerinizi ilave edelim, ayrın1 kasede un, vanilya, kakaoyu güzelce karıştıralım sonrada süte ek edip yeterlice karıştırın ve pişirmeye alalım .
- Piştikten sonra bir tepsiye hindistan cevizi serpelim .
- Sonra muhallebimizi yeterlice her yerine yayalım soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine sürelim 3 dk dinlendirelim.
- Dinlenen tatlımızı ortadan kesin ve ve isteğe nazaran eşit kesimlere kesin sonrada dikkatlice sarın. Afiyet olsun.