
Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler
Kakaolu muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
- 1.5 çay bardağı su
Saray Sarması Tanımı Yapılışı
- Muhallebisi için süt, şeker, kakao ve un’u tencereye alalım kıvam alana dek pişirelim. Kıvamını alınca ocaktan alalım tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
- Kullanacağınız tepsinizin tabanına yaklaşık 2 su bardağı hindistan cevizini eşit olarak dağıtalım.
- Üzerine pişirdiğimiz muhallebisini döküp 1 saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Ben krem şantisini su ile yaptım onu da güzelce çırpalım ve dolapta bekletelim.
- Soğuduktan sonra muhallebinin üzerine krem şantiyide güzelce dağıtalım.
- Ben kesme ve hal verme sürecini bir gün sonra yaptım çok daha âlâ oluyor ????.
- Dilerseniz toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz, ben o denli yaptım????. Benim en sevdiğim tatlı olabilir,. Şimdiden afiyet olsun ????.