Saray Sarması Tarifi İcin Malzemeler
*1 litre sut
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*3 yemek kaşığı kakao
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya
Arası icin;
*2 paket sade kremşanti
*1 su bardağı sut
Tabanı icin;
*Hindistancevizi
Saray Sarması Tarifi Yapılışı Hem cok hafif hemde cok lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ediyorum gercekten gelelim yapılışına
1
*Oncelikle tencereye sutu, unu, şekeri ve kakaoyu ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar cırpın
*Koyulaşan muhallebiye 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın
*Kenara alın ilk sıcaklığı cıksın
*Fırın tepsisine hindistan cevizi ile iyice kaplayın ve muhallebinizi uzeri gezdirip iyice yayın
*Soğuyunca kremşantiyi sut ile cırpıp uzerine yayın ve dolaba kaldırın
*34 saat dinlensin
*Zamanınız varsa 1 gece onceden de yapabilirsiniz dahada guzel olur
*Tatlımız soğuduktan sonra kare kesip rulo şeklinde sarıp servis tabağına alalım
*Servise hazır afiyet olsun yapanlara kolay gelsin
*1 litre sut
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*3 yemek kaşığı kakao
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya
Arası icin;
*2 paket sade kremşanti
*1 su bardağı sut
Tabanı icin;
*Hindistancevizi
Saray Sarması Tarifi Yapılışı Hem cok hafif hemde cok lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ediyorum gercekten gelelim yapılışına
1
*Oncelikle tencereye sutu, unu, şekeri ve kakaoyu ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar cırpın
*Koyulaşan muhallebiye 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın
*Kenara alın ilk sıcaklığı cıksın
*Fırın tepsisine hindistan cevizi ile iyice kaplayın ve muhallebinizi uzeri gezdirip iyice yayın
*Soğuyunca kremşantiyi sut ile cırpıp uzerine yayın ve dolaba kaldırın
*34 saat dinlensin
*Zamanınız varsa 1 gece onceden de yapabilirsiniz dahada guzel olur
*Tatlımız soğuduktan sonra kare kesip rulo şeklinde sarıp servis tabağına alalım
*Servise hazır afiyet olsun yapanlara kolay gelsin