Saray Sarması Tatlısı Tarifi Resimli
Yumuşacık bir lezzet
imagessaraysarmasitatlisitarifiresimli5ad4294423abd
Malzemeler
1 litre sut
1,5 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
2 adet muz
Hazırlanışı
Derin bir tencerede; sut, toz şeker, margarin ve unu karıştırın
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin
Ocaktan indirmeden 5 dakika once vanilyayı ekleyip karıştırın
Buyuk bir tepsinin tabanını Hindistan ceviziyle kaplayın
Tenceredeki muhallebiyi tepsiye dokun
Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın
1 gece bekletin
Servis yapacağınız zaman tatlıyı dikdortgen parcalara kesin
Her bir parcanın ortasına muz dilimi koyun
Rulo şeklinde sarın
Yumuşacık bir lezzet
imagessaraysarmasitatlisitarifiresimli5ad4294423abd
Malzemeler
1 litre sut
1,5 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
2 adet muz
Hazırlanışı
Derin bir tencerede; sut, toz şeker, margarin ve unu karıştırın
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin
Ocaktan indirmeden 5 dakika once vanilyayı ekleyip karıştırın
Buyuk bir tepsinin tabanını Hindistan ceviziyle kaplayın
Tenceredeki muhallebiyi tepsiye dokun
Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın
1 gece bekletin
Servis yapacağınız zaman tatlıyı dikdortgen parcalara kesin
Her bir parcanın ortasına muz dilimi koyun
Rulo şeklinde sarın