
Saray Sarması (Bembeyaz) Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- İsteğinize nazaran süsleyebilirsiniz????
Saray Sarması (Bembeyaz) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tepsimize ( ben fırın tepsisi tercih ettim ) hindistan cevizimizi serpip her yerine gelecek biçimde dağıtıyoruz.
- Daha sonra tenceremize unumuzu, şekerimizi ve sütümüzü katıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
- Göz göz kaynamaya başlayınca tereyağımızı ve vanilyamızı ek edip uygunca karıştırıp kenara çekiyoruz.
- Muhallebimizi hindistan cevizi serptiğimiz tepsimize heryerini kaplayacak biçimde döküyoruz.
- Spatula yardımıyla üzerini düzeltip yeterlice soğuması için 1, 2 saat buzdolabına kaldırıyoruz.
- Krem şantimize sütü ekleyip uygunca yoğunlaşana kadar mikser yardımıyla karıştırıyoruz.
- Soğuyan muhallebimizin üzerine güzelce yayıyoruz.
- Daha sonra muhallebimizi enlemesine ortadan kesiyoruz.(Uzunlamasına keserken ben 5 dilim olarak ayarladım. Toplamda 10 dilim oldu. En kenarları da çok ince kestim dolarken hoş bir görünüm olmasını sağladım) ????.
- Kestiğimiz muhallebi dilimlerini hafif alttan kaldırarak rulo yapıyoruz.
- Rulo yaptıktan sonra tepsideki hindistan cevizine yeterlice bulayıp servis tabağına diziyoruz.
- Daha sonra tekrar buzdolabına kaldırıp güzelce soğumasını bekliyoruz.
- Üzerlerini dileğinize nazaran süsleyebilirsiniz.
- Ben frambuaz ve yaban mersiniyle süslemeyi tercih ettim????.