
Saray Sarması (Asla Çatlamıyor Kolay Sarılıyor) Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Saray Sarması (Asla Çatlamıyor Kolay Sarılıyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebiyi ocağa koymadan önce fırın tepsimize hindistan cevizimizi döküp yayalım.
- Daha sonra 1 litre süt, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı kakao bir tencereye alıp karıştıralım .
- Daha sonra ocakta kıvam alana kadar karıştıralım sürekli karıştırınki topak olmasın dibi tutmasın.
- Üzeri kaymak tutmasın .Buradaki en püf nokta muhallebi akışkan bir kıvamda iken tepsimize yaymak.
- Muhallebimizi tepsiye eşit şekilde yaydıktan sonra ilk sıcağı çıkınca buz dolabında en az 2 saat bekletmek dolaptan çıkaracağımız zaman krem şantiyi hazırlamak.
- 2 saatin sonunda krem şantimizi hazırlayalım ve üzerine yayalım .
- 12 parçaya kesip yada siz nasıl yapacaksanız kenarından bıçak yardıyla kaldıralım ve saralım.
- Sardıktan sonra ikram edeceğiniz süreye kadar dolapta bekletin .Ortam ısısından çatlayabilir.
Saray Sarması (Asla Çatlamıyor Kolay Sarılıyor) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı