Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saray Mutfağından Lezzetler: Acem Pilavı [TM]

Saray Mutfağından Lezzetler: Acem Pilavı [TM]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Acem Pilavı
Malzemeler
2 su bardağı pirinç 500gr kuşbaşı et 3 su bardağı et suyu ya da sade su 2 orta boy soğan 6 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı çamfıstığı 4 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı kakule 1 tatlı kaşığı tarçın 12 tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil tuz Hazırlanması:
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve suyunu süzün Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin Şişmeleri için yarım saat ılık suda bekletin Kakulelerin kabuklarını ayıklayıp tohumlarını havanda dövün (ben kakule eklemedim) Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın Geniş bir tencerede önce yağın yarısını eritin ve etleri kavurmaya başlayın Et, suyunu salıp tekrar çekince soğanları ekleyin, hafif tuzlayın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Tencereye bir bardak sıcak su ekleyin Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar, arada bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin Etler pişince tencereden alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz, yayvan bir tencereye aktarın (ben baştan pilav tenceresinde yaptığım için bu işlemi atladım) Tüm baharları + kuş üzümü ve çamfıstığını ekleyin, etlerle iyice karıştırın Yıkanmış pirinçleri etlerin üstüne dökün ve hiç karıştırmayın, et ve pirinç ayrı tabakalar halinde kalsın 3 su bardağı suyu kaynatın, biraz tuzla kalan yağı ekleyip tencereye dökün Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta sonra kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar 1015 dakika pişirin Pilavı ateşten alın, ağzını bezle örtün, kapağını kapatın ve bırakın 20 dakika dinlensin Sonra büyük bir servis tabağını tencerenin üstüne kapatın, tencereyi ters çevirin ve Acem Pilavı'nı üstündeki etlerle birlikte servis edin

 

Similar threads

Kahramanmaraş'ta kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelen aynı zamanda lezzeti damaklarda kalan meşhur acem pilavının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tam da kadın günlerde ortaya yapabileceğiniz enfes acem pilavı sebze ve etlerin muhteşem birleşiminden oluşuyoruz. Enfes acem pilavının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Acem Pilavı Tarifi Acem Pilavı nasıl yapılır Acem Pilavı Malzemeler 3 yemek kaşığı margarin 500 gram kuzu eti 2 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 2 adet taze soğan 1 su bardağı bezelye 3 su bardağı et suyu Tuzlu karabiber Acem Pilavı Yapılışı ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *300 gr kuşbaşı et *2 su bardağı pirinç *2 orta boy soğan *1 büyük havuç *1 yemek kaşığı domates salçası *Yarım yemek kaşığı biber salçası *1 yemek kaşığı tereyağ *Sıvı yağ *Tuz Acem Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle etleri düdüklü tencerede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Acem Pilavı Malzemeler: 1 Kilogram Kuzu Kuşbaşı 2 Kilogram Havuç 1 Adet Kuru Soğan 2 Kase Etsuyu Yeteri kadar Badem Yeteri kadar Fıstık İçi Yeteri kadar Tereyağı Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber Yapılışı: 2 kg havuç yıkanarak baş ve uç kısımlarından kesilir Ardından havuçlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı pirinç *200 gram et (yaklaşık bir kase ) *2 adet havuç *2 adet kuru soğan *1 avuç badem *1 avuç kuş üzümü *Tuz Acem Pilavı Tarifi Yapılışı Eti doğrayıp biraz su ilave ederek yumuşayana kadar pişiriyoruz Pirinci ıslatıyoruz, havuç ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,536Konular
981,823Mesajlar
32,328Kullanıcılar
Üst Alt