iltasyazilim
FD Üye
Evde Saray Lokumu Nasıl Yapılır
Saray Lokumu Tarifi Resimli
Saray Lokumu Malzemeleri:
Muhallebi için;
1 lt süt
6 yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket margarin
10 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
2 paket hindistan cevizi
1 paket krem şanti (Krem şantinin yapımı içinde hem 1 bardak soğuk süte ihtiyaç olacaktır)
İçerisine dövülmüş ceviz yada muz koyabilirsiniz
Tavsiyem muz daha çok tat veriyor
Saray Lokumu Yapılışı: Ilk Kez tatlımızın muhallebisini pişiyoruz (Biz yaptığımız tatlıyı fırın tepsisine yaydık sizde evinizde hangi tepsiyi uygun bulursanız ona yayabilirsiniz Anekdot: muhallebiyi ince yayarsanız sararken daha az kırılıyor ve daha hoş görünüyor) Yayacağımız tepsinin altına hindistan cevizi döküyoruz ve muhallebiyi üstüne yayıyoruz ve soğumasını bekliyoruz giderken krem şantiyi yapıp dondurucuda bir süre bekletiyoruz Soğumuş olan tatlımızın üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz ve uzun şeritler halinde ve enine kesiyoruz arasına zevke tarafından dövülmüş ceviz ya da muz dilimi koyabilirsiniz sonra bir ucundan tutup sarıyoruz ve azıcık daha hindistan cevizine bulayarak servis tabağına koyuyoruz Bu şekilde hepsini tamamladıktan sonra birazcık daha buzdolabında bekletiyoruz ve bu süper tatlı yemeğe hazır ayla geliyor
Ben daha öncede buna aynı bir tatlı yemiştim ama yukarıdaki tarifte yapılanı ilk olarak yedim inanılmaz bir tat Sizinde en kısa sürede denemenizi nasihat ederim
Afiyet olsun *
Saray Lokumu Tarifi Resimli
Saray Lokumu Malzemeleri:
Muhallebi için;
1 lt süt
6 yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket margarin
10 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
2 paket hindistan cevizi
1 paket krem şanti (Krem şantinin yapımı içinde hem 1 bardak soğuk süte ihtiyaç olacaktır)
İçerisine dövülmüş ceviz yada muz koyabilirsiniz
Tavsiyem muz daha çok tat veriyor
Saray Lokumu Yapılışı: Ilk Kez tatlımızın muhallebisini pişiyoruz (Biz yaptığımız tatlıyı fırın tepsisine yaydık sizde evinizde hangi tepsiyi uygun bulursanız ona yayabilirsiniz Anekdot: muhallebiyi ince yayarsanız sararken daha az kırılıyor ve daha hoş görünüyor) Yayacağımız tepsinin altına hindistan cevizi döküyoruz ve muhallebiyi üstüne yayıyoruz ve soğumasını bekliyoruz giderken krem şantiyi yapıp dondurucuda bir süre bekletiyoruz Soğumuş olan tatlımızın üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz ve uzun şeritler halinde ve enine kesiyoruz arasına zevke tarafından dövülmüş ceviz ya da muz dilimi koyabilirsiniz sonra bir ucundan tutup sarıyoruz ve azıcık daha hindistan cevizine bulayarak servis tabağına koyuyoruz Bu şekilde hepsini tamamladıktan sonra birazcık daha buzdolabında bekletiyoruz ve bu süper tatlı yemeğe hazır ayla geliyor
Ben daha öncede buna aynı bir tatlı yemiştim ama yukarıdaki tarifte yapılanı ilk olarak yedim inanılmaz bir tat Sizinde en kısa sürede denemenizi nasihat ederim
Afiyet olsun *