Saray Lokum Tanımı İçin Malzemeler
- 4 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 kase su (Elimizi nemlendirmek için)
- Fındık
- Badem
Saray Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tenceremize sütü, irmiği, şekeri ilave ederek el çırpma teli ile karıştıralım.
- Daha sonra vanilyayı ek ederek orta kısık ateşte koyu kıvam alıncaya kadar tel ile karıştıralım.
- Kıvam aldıktan sonra oda sıcaklığında olması için karıştıralım.
- Oda sıcaklığına geldiğinde toz kremşanti ekleyerek güzelce kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Üzerine streç sinema çekip, bir saat bu halde buz dolabının alt kısmında dinlendirelim.
- Bir saatin sonunda ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Ardından hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alın.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.