iltasyazilim
FD Üye
Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 su bardağı un
*Yarım paket margarin (125 gr)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
Saray Helvası Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar pişmaniye tadındaki bu helvaya kimse hayır demez sanırım???Öyleyse kesinlikle ağızda dağılan bu helvayı denemenizi öneriyorum ??
1
*Tavada önce margarini eritelim
*Bir tavaya unu koyup kısık ateşte unun kokusu çıkıp hafif rengi dönene kadar yaklaşık 15 dakika kavuralım
*Süre sonunda içine pudra şekerini ilave edip süzgeçten ikisini birlikte eleyelim vanilya ekleyip iyice karıştıralım
*Sonra daha önce erittiğimiz margarini ilave edip iyice karıştıralım Helvamız ıslak kum görüntüsünde olmalı
*Hazırladığımız harcı küçük boy yuvarlak veya kare borcama dökelim
*Üzerine iyice bardakla bastırarak borcama eşit şekilde yayalım
*Daha sonra baklava dilimi şeklinde keselim Farklı şekillerde de kesebilirsiniz
*Oda sıcaklığında soğuyan Saray Helvamızı buzdolabına kaldırıp 2 saat beklettikten sonra servis yapın
Deneyeceklere AFİYET OLSUN ?
*2, 5 su bardağı un
*Yarım paket margarin (125 gr)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
Saray Helvası Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar pişmaniye tadındaki bu helvaya kimse hayır demez sanırım???Öyleyse kesinlikle ağızda dağılan bu helvayı denemenizi öneriyorum ??
1
*Tavada önce margarini eritelim
*Bir tavaya unu koyup kısık ateşte unun kokusu çıkıp hafif rengi dönene kadar yaklaşık 15 dakika kavuralım
*Süre sonunda içine pudra şekerini ilave edip süzgeçten ikisini birlikte eleyelim vanilya ekleyip iyice karıştıralım
*Sonra daha önce erittiğimiz margarini ilave edip iyice karıştıralım Helvamız ıslak kum görüntüsünde olmalı
*Hazırladığımız harcı küçük boy yuvarlak veya kare borcama dökelim
*Üzerine iyice bardakla bastırarak borcama eşit şekilde yayalım
*Daha sonra baklava dilimi şeklinde keselim Farklı şekillerde de kesebilirsiniz
*Oda sıcaklığında soğuyan Saray Helvamızı buzdolabına kaldırıp 2 saat beklettikten sonra servis yapın
Deneyeceklere AFİYET OLSUN ?