iltasyazilim
FD Üye
Saray Helvası (Çekme Helva) Tarifi İçin Malzemeler
*2 5 su bardağı un
*125 gr tereyağ yada margarin
*4 5 yemek kaşığı pudra şekeri
Saray Helvası (Çekme Helva) Tarifi Yapılışı
1
*Merhaba arkadaşlar bir çoğumuzun severek yediği saray helvası yani çekme helva tarifi vereceğim Sitede her ne kadar bir hayli yoğun olsa da bende yazmadan geçemeyeceğim takipçilerim için ?
*Öncelikle unu 15 dk kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
*Kesinlikle rengi değişmemeli
*Kavurma işlemi bittikten sonra erittiğimiz tereyağ yada margarini ilave ediyoruz ve arkasından pudra şekerimizi 2 dk kadar kavurduktan sonra borcama döküyoruz
*Kaşıkla yayıp üzerine bardakla bastırıyoruz sıkı olması için
*İlk sıcaklığı* çıkınca kesip buzdolabında 2 3 saat dinlenmeye bırakıyoruz Deneyenler lütfen foto ??
*2 5 su bardağı un
*125 gr tereyağ yada margarin
*4 5 yemek kaşığı pudra şekeri
Saray Helvası (Çekme Helva) Tarifi Yapılışı
1
*Merhaba arkadaşlar bir çoğumuzun severek yediği saray helvası yani çekme helva tarifi vereceğim Sitede her ne kadar bir hayli yoğun olsa da bende yazmadan geçemeyeceğim takipçilerim için ?
*Öncelikle unu 15 dk kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
*Kesinlikle rengi değişmemeli
*Kavurma işlemi bittikten sonra erittiğimiz tereyağ yada margarini ilave ediyoruz ve arkasından pudra şekerimizi 2 dk kadar kavurduktan sonra borcama döküyoruz
*Kaşıkla yayıp üzerine bardakla bastırıyoruz sıkı olması için
*İlk sıcaklığı* çıkınca kesip buzdolabında 2 3 saat dinlenmeye bırakıyoruz Deneyenler lütfen foto ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.