Şanlıurfya İlişkin Şılık Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz (Çok az)
- 3 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 1 yahut 2 damla limon suyu
- 2 su bardağı ceviz (Fıstıkta olabilir)
- İsteğe bağlı 1 kase kaymak
- Şanlıurfaya ilişkin şıllık tatlısı cevizli yapılır
Şanlıurfya İlişkin Şılık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini yapalım. Tenceremize 3 su bardağı şeker koyalım.
- Daha sonra üzerine 2 buçuk su bardağı suyumuzu ek edelim ve orta ateşte şekeri eritelim sonra 1-2 damla limon damlatalım ve 6 yahut 7 dakika kaynamasına müsaade verelim. Daha sonra kapatalım.
- Hamuru için; derin bir kabımıza 2 su bardağı suyumuzu koyalım akabinde 2 su bardağı unumuzu ekleyelim (Düzenli bir şekilde)
- Akabinde 1 çay kaşığının ucuyla tuzumuzuda (Az miktarda) ek etikten sonra yeterlice çırpalım içinde top top un kalmaması için yeterlice çırpmamız lazım.
- Akabinde kısık ateşte yanmaz (Krep tavası da olur) tavamızı az bir formda sana yağıyla yağladıktan sonra hamurumuzdan 1 kepçe yardımıyla dökelim ve tavamıza yayalım 1 yüzü pişerken öteki yüzünüde pişirelim.
- Pişirdikten sonraki vaktine geçelim.
- İç harcı için; 2 su bardağı cevizi bıçak yardımıyla ufalayalım akabinde yapmış olduğumuz hamurun içerisine koyup, rulo halinde yahut k hamuru küçük kare biçiminde de kesebilirsiniz tanımımı deneyenlere teşekkür ederim ve afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.