Şanlıurfa Yolu Tam Ölçülü Aya Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı un
- 2 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tane kuru soğan
- Sıvı yağ
Şanlıurfa Tarzı Tam Ölçülü Aya Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir kaba bulguru sıcak suyla ıslatalım üstünü örtüp 5 dk bekleyelim o sırada soğanı minik minik doğrayalım.
- Soğanı, salçayı, biberi, karabiber ve tuzu ekleyelim bulgur yumuşayana kadar yoğuralım.
- Sonra un ve yumurtayı koyalım elimizi ortada ıslatmayı unutmayalım köfte biçim almaya başlayınca hamurumuz hazır demektir.
- Ceviz büyüklüğündeki modüllerle elimizin ayasıyla biçim verelim, sıvı yağla önlü artlı kızartalım.
Şanlıurfa Yordamı Tam Ölçülü Aya Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.