
Sandviç Kek Tanımı İçin Materyaller
- 100 gr yumuşak margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Sandviç Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sütü hafif ısıtıp içine limon suyu ekleyin ve kenara alın sütünüz biraz kesilecektir sorun yok.
- Daha sonra şeker ve margarini mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Üzerine yumurtayı ekleyin ve tekrar çırpın.
- Sütü ekleyin ve tekrar çırpıp üzerine un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyin ve mikserle çırpmaya devam edin kıvamlı bir kek hamuru elde edin.
- Hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde modüller olacak formda sıkın ve üzerini parmağınızla düzeltip 170 derecede 10 dk pişirin.
- Bu ortada ortası için krem şantiyi üzerindeki tarife nazaran hazırlayın ve içine hindistan cevizi ekleyip karıştırın.
- Kekler pişip yeterlice soğuduktan sonra ortasına kremşanti sürüp öteki keki üzerine kapatın tıpkı süreci tüm keklere uygulayın ve servis tabağına alın afiyet olsun.