sandviç hamuru mayalı sandviç sandviç hamuru hamuru nasıl yapılır tarifi tarifleri Malzemeler 1 tatlı kaşığı şeker (1 fincan ballı su) 500 gr un 1 çorba kaşığı sirke 2 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı mahlep 2 yemek yemek kaşıgı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kuru maya (7 gr) 2 yumurta çırpılmış 1 tatli kasığı tuz Hazırlanma Şekli Bir kapta ılık su, maya, şeker karıştırın ve 510 dakika bekletin *Un ile mayayı, iki yumurtayla karıştırın 1015 dakika gibi elle yoğurun ellerinize yapısıyorsa hamur çok eksik az un ekleyin Hamur cok kuruysa, ellerinizi ıslatarak yoğurun Esnek, sürükleyici, elastiki bir hamur olmalıdır Ellerinize yapışmayacaktır hazır olunca İçi akışkan yağla yağlanmıs derin büyük bir barbar alın top yaptiginiz hamuru çevire çevire her tarafi yağlayın Üstünü naylon torba ile örtün esintisiz ılık bir yerde 2 misli olana değin, ortalama 1 veya 1,5 saat mayalanmaya birakin (Mayalanması için oda ısısı sıcaklığı daima 2425 c olmalıdır) *Hamur mayalanınca 5 dakika yoğurun (içinde oluşan hava kabarcıkları çıkar) Her Tarafta içi yağla sıvanmış kabın içersine koyun üzerini naylon torbayla örtün Buzdolabına kaldırın 12 saatte (bir gece) hamur 1,5 2 misli büyür Çıkarınca yeniden oda sıcaklığında 3035 dakika bekletin hamur oda ısısına gelince şekil verin Yağlı kağıt konmuş ya da elle istikrarsız yağla yağlanmis tepsiye yerleştirin üzerine yumurta sürün ve naylonla örtün ve ılıkça bir yerde 5060 dakika mayalanmaya terk edin 2 misli gibi büyür Üstüne baştan yumurta sarısı ile şekerli su karıştırın üstüne sürün (isterseniz üstüne susam ekebilirsiniz) Evvelden ısıtılmış 190c fırında 3540 dakika üstü kızarana dek pişirin Not:Azıcık şekerle tamamen dövülmuş damla sakızı veya 1 limon ya da 1 portakal kabuğu rendesi isteğe ast olarak konabilir id