
Sandviç , Cepli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- Yarın su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağ
- 1 paket kuru maya ve un
- İstediğin materyalleri koyabilir
Sandviç , Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Hamuru gereçleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz .
- Mayalandırın mayasını bekleyin sonra beze beze ayırın .
- Akabinde yuvarlak acın hamuru sonra bir kat katlayın daha sonra bir kat daha 2 sefer katlanmış olacak tepsiye döşeyelim.
- Tepsi mayası gelince yumurta sarısı sürüp 185 derece de ısıtılmış fırında pişirelim .
- Sonra içine ; marul , salam , salatalık , kaşar ne severseniz ekleyin.