
San Sebastian Chesscake (Çatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram krem peynir
- 2 bardak krema
- 4 yemek kaşığı un
- 1 bardak şeker
- 6 yumurta
- İsteğe bağlı vanilya
- Çikolata
San Sebastian Chesscake (Çatlamayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Enfes bir tarif ????.
- Öncelikle kelepçeli kalıbımızı yağlı kağıt ile kaplayalım.
- Benim kalıbın 26 cm. Kenarlarına margarin veya tereyağı sürelim ki kağıt iyi yapışsın.
- Fırını 180°alalım ısınsın.
- Kalıbımızı hazırladıktan sonra peynir ve şekeri derin bir kaba alalım mikser ile karışana kadar çırpalım.
- Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyelim.
- Her birini kırdıktan sonra iyice çırpalım.
- Karışınca diğerini kıralım.
- Yumurtalar iyice karıştıktan sonra kremayı da ekleyip çırpalım.
- Çok çırpmayalım sadece karışması yeterli.
- Unu da birer kaşık şeklinde karışana kadar çırpalım.
- Harcımızı kalıbımıza dökelim. Fırına sürelim.
- Benim fırınımda yaklaşık 35 dk pişti siz daha katı olsun derseniz 5 dk daha pişirebilirsiniz. Ben çok katı sevmediğim için 35 dk yeterli oldu.
- Bu arada ben vanilya eklemedim yumurta kokusu da gelmiyor. Ama siz yine de vanilya eklemek isterseniz ekleyebilirsiniz.
- Kekimizi aşamalı olarak soğutalım ki çok çökmesine.
- Önce fırının ağzı kapalı şekilde içinde soğusun biraz daha sonra fırının kapağını açıp soğutalım.
- Sonra dolaba koyalım soğusun.
- 1 gece dinlenirse çok daha lezzetli olacaktır. Ama ben bekleyemedim. ???? çok sevdiğim bir pasta.
San Sebastian Chesscake (Çatlamayan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı