San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 250 gr (1 paket) pudra şekeri
- 400 gram labne
- 400 gram beyaz peynir
- 200 gram kaymak
- 2 kutu krema
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 paket vanilya
San Sebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet yumurtamızı ve pudra şekerimizi 2-3 dk çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta peynirlerimizi topak olmayıncaya kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra kremalarımızı ve kaymağımızı ekliyoruz çok çırpıyoruz.
- Un,nişasta ve vanilyayı ekliyoruz.
- En son yumurtalı karışımımızı ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Karıştırırken özellikle aşağıdan yukarıya doğru karıştırmalıyız ki pudra şekeri harcın içerisinde güzelce karışsın.
- Kelepçeli kalıbımızın en altına yağlı kağıdı koyuyoruz.
- Kenar kısımlarını tereyağıyla yağlayıp şerit halinde yağlı kağıdımızı etrafında donduruyoruz kabımız hazır.
- Karışımı içerisine döküp,önceden 200 derecede ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. Pişirme süresi çok önemli!.Fırınımıza koyduktan sonra hemen 250 dereceye alıp alt üst ayarda 13dk pişiriyoruz. [*]13 dkdan sonra fanlı üst ayara alıp 10 dk üzerini kızartıyoruz. [*]San sebastianımız hazır fırından çıkarıp dışarıda soğuttuktan sonra bir gün dolapta bekletiyoruz. Ertesi gün yemeğe hazır. Afiyet olsun????.
San Sebastian Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.