Samsung ve ve Imperial College London araştırmacıları, Honeywell'in System Modeli H1'i ile, pil geliştirmede kuantum hesaplamanın kullanımını araştırıyor. Platformun, klasik bilgisayarlar için fazla göz korkutucu olabilecek karmaşık algoritmaların üstesinden gelebileceği düşünülüyor.
Birinci deney, etkileşimli bir spin modelinin dinamiklerini yahut manyetizma çalışmasında yer alan matematiği simüle etmek için System Modeli H1'i kullandı. Grup, yüksek doğrulukta ve beklentiler doğrultusunda sonuçlar üretmek için 100 kadar iki kübitlik kapı kullandı.
Samsung ve ortaklarının pilleri pratik bir formda uygunlaştırmak için kuantum hesaplamayı kullanmadan evvel daha çok aralık kat etmeleri gerekiyor. BMW ve kuantum bilgi süreci test eden öbür firmalar için de geçerli olan tek bir şey var: Şimdi yolun başındalar ve sonuçlar bekledikleri üzere olmayabilir. Lakin Samsung, öbür pil üreticilerini şaşkına çeviren zorlukları çözebilirse, rakiplerinin karşılayamayacağı daha uzun ömürlü akıllı telefonlar, tabletler ve öteki aygıtlar üretebilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.