Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Samsun'da Atatürk Heykeline Saldıranlar Tutuklandı! İfadelerinde Ne Dediler?

Samsun'da Atatürk Heykeline Saldıranlar Tutuklandı! İfadelerinde Ne Dediler?
0
55

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
s-d81c45a88f3606161c1890835a801754db5422a9.jpg

Samsun'da Atatürk Anıtı'na saldıran 2 kuzen sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. 6 farklı hatadan çok sayıda kaydı bulunan kuzenler hakkında 'Atatürk'ün anısına alenen hakaret' hatasından soruşturma başlatıldı.

Olay, dün sabah saatlerinde, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı'nda meydana geldi. 2 kişi ciple geldikleri parkta Onur Anıtı'na halat bağlayıp, çekmeye çalıştı. Etraftakiler reaksiyon gösterince şüpheliler, ipi olay yerinde bırakıp kaçtı.

İhbar üzerine bölgeye polis grupları sevk edildi. Çalışma başlatan gruplar, şüphelilerin kaçtığı aracın plakasını tespit etti. 

Plakadan yola çıkan polis, Batuhan Fidan (25) ile kuzeni Celal Rahman Fidan'ı (39) yakalayıp gözaltına aldı. 

Yapılan araştırmada kuzenlerin, 6 farklı kabahatten çok sayıda kayıtları olduğu tespit edildi.

Emniyetteki sorgularının akabinde 2 kuşkulu adliyeye sevk edildi. Şüpheliler hakkında 'Atatürk'ün anısına alenen hakaret' kabahatinden soruşturma başlatıldı.

Sözleri ortaya çıktı: 'Heykellerine tahammülüm yok'

Batuhan Fidan ile Celal Rahman Fidan'ın emniyette verdikleri sözler de ortaya çıktı. 

Hiçbir dernek ya da örgütle irtibatı olmadığını öne süren Celal Rahman Fidan'ın, 'Bu hareketi ben kendim gerçekleştirdim. Kendi isteğimle ve irademle yaptım. Atatürk Heykeli'ni yıkmak istedim. Bunu yaptıktan sonra diğer bir hareket fikrim yoktu. Atatürk Heykeli'ni protesto ediyorum. Batuhan'ın bu hareketimden haberi yoktu. Atatürk'ü sevmediğimi ben daima söylerim. Heykellerine tahammülüm yok. Araçla anıta gittikten sonra inip ipi bağladım. Batuhan yanda beklerden, ben aracı hareket ettirdim lakin ip koptu sonra olay yerinden birlikte uzaklaştık' dediği öğrenildi.

Batuhan Fidan da sözünde, 'Ben Atatürk'e her vakit hürmet duydum. Heykeline karşı değilim. Bu aksiyon için bir talimat almadık. O sırada alkollüydük. Celal bana 'Gönlümü rahatlatacağım' diyerek çelik tel ve halat aldı. Anıtın yanına geldiğimde birlikte araçtan indik. Anıta çıkamayınca ben ona yardımcı oldum. Çelik ip ve halatı anıtın üzerinden geçirip aracı hareket ettirdi. İp kopunca biz de geldiğimiz üzere gittik' dedi.

Tutuklandılar

Kuzenler savcılıktaki tabirlerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

Zanlıların 'uyuşturucu kullanmadan 11, uyuşturucu ticaretinden 2, taammüden yaralamadan 9, taksirle yaralamadan 3, alkollü olarak araç kullanmaktan 2 hata kayıtları olduğu belirlendi.

Nöbet sürüyor

Onur Anıtı'na yönelik atağın akabinde başlatılan nöbet ise sürüyor. 

Nöbet tutan Yasin Sarıkaş, taarruzdan duyduğu üzüntüyü lisana getirerek, 'Kentimizin simgesi olan Onur Anıtı'na yapılan hain atak sonrası dün reaksiyonumuzu lisana getirdik. Aldığımız kararla birlikte burada nöbet tutmaya karar verdik. Genç arkadaşlarımızla birlikte sabaha kadar, soğuk hava şartlarına karşın gözümüzü kırpmadan nöbet tuttuk. Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saldırıyı kınıyorum. Gerektiği takdirde bir gün değil; bir ay, bir yıl nöbet tutacağımızı belirtmek istiyorum. Umarım, bu türlü bahtsız olaylar bir daha yaşanmaz' diye konuştu.

Nöbet tutanlardan Bahar Uluçay ise, 'Atatürk yalnızca bir kişi değildir, o bir fikri de temsil eder. Bu akın aslında onun temsil ettiği fikirlere yapılmıştır. Biz de reaksiyonumuzu ortaya koymak ismine sabaha kadar burada nöbet tuttuk. Türk gençleri olarak onun savunduğu kıymetleri yaşatmak ismine hayatımız boyunca gayret etmeye devam edeceğiz. Hepimiz birer Atatürk'üz' biçiminde konuştu.

858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt