iltasyazilim
FD Üye
Samsa (Özbek Mutfağından) Tarifi İçin Malzemeler Hamur;
*4 su bardağı un (250 ml ölçülü)
*1 tatlı kaşığı tuz
*250300 ml su
Yufka katlarını yağlamak İçin;
*220 ml eritilmiş tereyağı veya 300350 gr oda sıcaklığında tereyağı
İç harcı;
*400450 gr dana ve ya kuzu kıyma (nohut büyüklüğünde de kıyıla bilinir)
*45 adet ince kıyılmış soğan
*Tuz
*Toz karabiber
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
*2 tatlı kaşığı sıvı yağı
*Kara çörekotu
*Künçüt
Samsa (Özbek Mutfağından) Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için, un elenir, ılık suda tuz karıştırılır
*Tam hamur olana kadar ve una azaz ilave edilip ne sert, ne de yumuşak olmayan bir hamur yoğrulur (ikisinin arası kıvamlı bir hamur)
*3550 dakika oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak dinlendirilir hamur
*2 veya 4 adet beze tutulur (ben 4 adet beze tutmuştum)
*0,5 cm incelikte açılır ve yağı üzerine gezdiririz Sonra rule gibi dikkatlice sararız
*Tahmini 4 parmak ölçülü dilimlere böleriz Üzerinden basıp siniye dizeriz
*4060 dakika buzdolabında bekletiriz Üzerine naylon folyo çekip
*Buzdolabından çıkarıp 1 cm açıyoruz ve iç harçtan 12 çay kaşığı yerleştirip üçgen şeklinde şekil veririz
*Bitiştirdiğimiz hamur uçlarını alt tarafa çeviririz
*Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı karışımı süreriz ve kara çörekotu, künçüt serpip önceden ısıtılmış 180200 derecelik fırında 2530 dakika pişiririz
*İç harcın hazırlanması, et kıyma, soğan da ince doğranılır ve tuz, toz karabiber de ilave edilip karıştırılır
*4 su bardağı un (250 ml ölçülü)
*1 tatlı kaşığı tuz
*250300 ml su
Yufka katlarını yağlamak İçin;
*220 ml eritilmiş tereyağı veya 300350 gr oda sıcaklığında tereyağı
İç harcı;
*400450 gr dana ve ya kuzu kıyma (nohut büyüklüğünde de kıyıla bilinir)
*45 adet ince kıyılmış soğan
*Tuz
*Toz karabiber
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
*2 tatlı kaşığı sıvı yağı
*Kara çörekotu
*Künçüt
Samsa (Özbek Mutfağından) Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için, un elenir, ılık suda tuz karıştırılır
*Tam hamur olana kadar ve una azaz ilave edilip ne sert, ne de yumuşak olmayan bir hamur yoğrulur (ikisinin arası kıvamlı bir hamur)
*3550 dakika oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak dinlendirilir hamur
*2 veya 4 adet beze tutulur (ben 4 adet beze tutmuştum)
*0,5 cm incelikte açılır ve yağı üzerine gezdiririz Sonra rule gibi dikkatlice sararız
*Tahmini 4 parmak ölçülü dilimlere böleriz Üzerinden basıp siniye dizeriz
*4060 dakika buzdolabında bekletiriz Üzerine naylon folyo çekip
*Buzdolabından çıkarıp 1 cm açıyoruz ve iç harçtan 12 çay kaşığı yerleştirip üçgen şeklinde şekil veririz
*Bitiştirdiğimiz hamur uçlarını alt tarafa çeviririz
*Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı karışımı süreriz ve kara çörekotu, künçüt serpip önceden ısıtılmış 180200 derecelik fırında 2530 dakika pişiririz
*İç harcın hazırlanması, et kıyma, soğan da ince doğranılır ve tuz, toz karabiber de ilave edilip karıştırılır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.