elektronikci
FD Üye

Şambali Tanımı İçin Materyaller
- 2,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Alt ve üst tabana sürmek için pekmez ve üzeri için tuzsuz yer fıstığı
Şambali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle irmik, un, şeker ve vanilyayı uygun bir kaba alıp karıştıralım.
- Daha sonra sıvı yağ ve yoğurdu ek edip spatula ile karıştıralım uygunca birbirine özleşsin.
- Koyu bir hamur olucak.
- Kare orta uzunluk borcama altına pekmez sürdükten sonra hamuru yayalım, üzerini düzeltelim ve pekmez sürelim.
- Eşit bir biçimde keselim ve fıstıkları dizelim.
- 180 derecede denetimli bir biçimde 35-40 dakika pişirelim.
- Tıpkı vakitte şerbeti hazırlayalım ,.
- Şeker ve su kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limonu atalım 2-3 dakika daha kaynatalım.
- Şerbeti ılımaya bırakalım.
- Tatlımız çıktıktan 5 dakika sonra şerbetleyebiliriz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.