iltasyazilim
FD Üye
Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı karbonat
*Üzerine yer fıstığı
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Şambali Tatlısı Tarifi Yapılışı
Dikdörtgen borcam için ölçüm öncelikle toz şeker ve yoğurt çırpılır, sonra irmik ekleyip karıştırılır ve un karbonat ekleyip karıştırın, borcama yağ sürüp hamuru boşaltın İstediğiniz büyüklükte kesin fıstığı dizin bu şekilde yarım saat bekletin, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ,hemen şerbeti hazırlayın, güzelce kaynatın ocaktan alın ılınsın Pişen tatlıyı ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti gezdirin ,hemen çekiyor ,4 saat kadar bekletin Afiyet olsun
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı karbonat
*Üzerine yer fıstığı
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Şambali Tatlısı Tarifi Yapılışı
Dikdörtgen borcam için ölçüm öncelikle toz şeker ve yoğurt çırpılır, sonra irmik ekleyip karıştırılır ve un karbonat ekleyip karıştırın, borcama yağ sürüp hamuru boşaltın İstediğiniz büyüklükte kesin fıstığı dizin bu şekilde yarım saat bekletin, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ,hemen şerbeti hazırlayın, güzelce kaynatın ocaktan alın ılınsın Pişen tatlıyı ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti gezdirin ,hemen çekiyor ,4 saat kadar bekletin Afiyet olsun