Şambali Tatlısı (Şam Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- Yer fıstığı
Şambali Tatlısı (Şam Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şam tatlısı tarifi için; irmik, şeker kabartma tozu nu ve sütü derin bir kabın içine koyup, helva gibi karıştıralım. Üzerini kapatıp, yaklaşık 15 dakika bekletelim.
- Küçük bir fırın tepsisine veya borcama dökelim ve düzleştirelim.
- Bıçak yardımı ile dilimlenecek şekilde çizelim (Derinlemesine değil, sadece belirlemek için) fıstıkları dizelim.
- Daha önce ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim. Daha sonra tekrar bıçak yardımı ile tam olarak istediğiniz gibi dilimleyin ve tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbete gelince; derin bir tencerenin içine suyumuzu, şekerimizi ve limonumuzu koyup, 10 dakika kaynatalım.
- Tatlımız kızardıktan sonra ilk sıcaklığı gidene kadar 2 -3 dakika bekleyelim (Şerbette aynı şekilde) ve şerbetimizi tatlımıza dökelim.
- 2 – 3 saat oda sıcaklığında bekletelim. Daha sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.