Şambali (Sokaktakine En Yakın Tat) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilogram irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Limon suyu
- Fıstık
- Ayrıca 1 çay bardağı irmik
Şambali (Sokaktakine En Yakın Tat) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım su ve şekeri ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 20 dakika daha kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta su ve şekeri karıştırma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
- İrmiği ilave edip 5 dakika kadar mikserle çırpalım.
- Karbonatı ekleyip 5 dakika kadar daha çırpıyoruz.
- Pişireceğimiz kalıba yağ sürmeden 4-5 yemek kaşığı kadar irmik serpiyoruz.
- Hazırladığımız harcı tepsiye döküp üstünü düzlüyoruz.
- Masaya bir kaç kez hızlıca vuralım ki tam yerleşsin.
- 1 saat kadar bu şekilde bekletelim.
- Üstüne de 3-4 yemek kaşığı irmik serpip bıçakla istediğiniz şekilde dilimliyoruz.
- Fıstıkları da yerleştirip 180 derecede önceden ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirelim ve fırından çıkarıp yaptığımız dilimlerin üzerinden bıçakla tekrar bir geçelim.
- Fırına tekrar koyalım. 15 dakika kadar daha pişirelim.
- Üzeri biraz kızarınca fırından alıyoruz 5 dakika bekleyip soğuk şerbeti tatlımızın üzerine gezdiriyoruz.
Tatlımızı mümkünse bir gece bekletelim. Deneyeceklere şimdiden.
Afiyet olsun.
Şambali (Sokaktakine En Yakın Tat) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.