iltasyazilim
FD Üye
Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 küçük paket karbonat
*1 küçük paket vanilya
ŞERBET İÇİN;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon
Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Yoğurt ve şekeri iyice çırpalım İrmik, karbonat, un ve vanilyalı ekleyelim çırpalım Hamur kıvamını alınca yağladığımız dikdörtgen borcama hamurumuzu dökelim ve 170 derece önceden ısıttığımız fırınımıza verelim 25 dk üzeri iyice kızarana kadar pişirelim Kek pişirken şerbetimizi kaynatalım Kek pişince ve şerbet ılıyınca kekin üzerine dökelim Soğuduktan sonra üzerine isteğinize göre fıstık külü, hindistan cevizi veya ceviz külü serpilebilir Afiyet olsun
*2 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 küçük paket karbonat
*1 küçük paket vanilya
ŞERBET İÇİN;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon
Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Yoğurt ve şekeri iyice çırpalım İrmik, karbonat, un ve vanilyalı ekleyelim çırpalım Hamur kıvamını alınca yağladığımız dikdörtgen borcama hamurumuzu dökelim ve 170 derece önceden ısıttığımız fırınımıza verelim 25 dk üzeri iyice kızarana kadar pişirelim Kek pişirken şerbetimizi kaynatalım Kek pişince ve şerbet ılıyınca kekin üzerine dökelim Soğuduktan sonra üzerine isteğinize göre fıstık külü, hindistan cevizi veya ceviz külü serpilebilir Afiyet olsun