Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şam Tatlısı (Şam Bali)

Şam Tatlısı (Şam Bali)
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sam-tatlisi-sam-bali.jpg

Şam Tatlısı (Şam Bali) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg irmik
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı pekmez
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı renk vermesi için pekmez (isteğe bağlı)

Şam Tatlısı (Şam Bali) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbetimizi tencereye alıp kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  2. Toz şeker, sıvı yağ ve yoğurt kaba alınır, şekeri eriyinceye kadar çırpılır.
  3. Daha sonra irmik ve karbonat eklenir.
  4. Eldiven takıp karışımı ellerimizle yeterlice karıştıralım.
  5. Tepsiye pekmez ve su karışımının yarısını dökelim.
  6. Hamurumuzu eldivenle tepsiye eşit bir formda yayalım kalan pekmezli suyu da en üste gezdirelim.
  7. Fıstıklarını dizip dilimleyelim.
  8. 170 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim.
  9. Birinci sıcaklığı gidince şerbetle buluşturalım. Afiyetle.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt