iltasyazilim
FD Üye
Şam Tatlım Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr irmik
*1 su bardağı un
*1 su bardağı yoğurt
*1 kabartma tozu
*Hindistan cevizi
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Şam Tatlım Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetini hazırlayalım Şeker su bir tencerede 15 dakika kısık ateşte kaynatılır Ilımaya bırakılır
*Yoğurma kabına irmik, yoğurt, un, kabartma tozu yoğrulur
*Yağladığımız borcam tepsiye ellerimizle bastırarak yayalım
*180 derecede ısıttığımız fırın da üstü kızarana kadar pişiriyoruz
*Fırından çıkan tatlımıza ılık şerbet dökülür
*Üstünü bir başka tepsiyle 20 dakika kapatalım daha sonra hindistan cevizi ile süsleyip, 2 saat sonra servis yapalım*?AFİYET olsun ?
*500 gr irmik
*1 su bardağı un
*1 su bardağı yoğurt
*1 kabartma tozu
*Hindistan cevizi
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Şam Tatlım Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetini hazırlayalım Şeker su bir tencerede 15 dakika kısık ateşte kaynatılır Ilımaya bırakılır
*Yoğurma kabına irmik, yoğurt, un, kabartma tozu yoğrulur
*Yağladığımız borcam tepsiye ellerimizle bastırarak yayalım
*180 derecede ısıttığımız fırın da üstü kızarana kadar pişiriyoruz
*Fırından çıkan tatlımıza ılık şerbet dökülür
*Üstünü bir başka tepsiyle 20 dakika kapatalım daha sonra hindistan cevizi ile süsleyip, 2 saat sonra servis yapalım*?AFİYET olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.