Resimli Şam Oruğu tarifi
Şam Oruğu nasıl yapılır
Şam Oruğu icin gerekli malzemeler:
1 kg yağsız, sinirsiz et (koftelik)
1 kg ince bulgur
2 orta buyuklukte soğan
2 su bardağı zeytinyağı
6 adet baş biber
2 cay kaşığı kimyon
2 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
2 cay kaşığı yenibahar
İci icin:
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 corba kaşığı tuz
1 su bardağı kıyıimış ceviz ici
1 su bardağı cam fıstığı
imagessamoruguiclikoftetarifiresimli5ad413441f339
Şam Oruğu Yapılışı:
Kıyma derince bir kaba konur ve ateşe alınır Suyu cekilinceye kadar karıştırılır Sonra ince kıyılmış soğan ve tuz kıymaya ilave edilir Soğanlar sararıncaya kadar pişirilir Ateşten alınan tencereye sırayla yenibahar, ceviz, camfıstığı ve maydanoz eklenerek karıştırılır Soğumaya bırakılır
Bulgur suyla yıkanır gibi ıslatılıp 1 saat bekletilir Bulgur, tuz, soğan, biber ve kimyonla karıştırılarak kıyma makinesinden iki defa cekilir Hazırlanmış olan koftelik et, makineden gecen bulgur harcına eklenerek yoğurulur Bu işlem yapılırken un azar azar serpilerek yoğurma işlemine devam edilir Hazırlanmış koftelik harcından yumurta buyukluğunde parcalar koparılarak parmak yardımı ile ince cıdarlı olacak şekilde oyularak mekik haline getirilir Daha once hazırlanmış olan kıyma malzemesi ile icleri doldurulup ağızları kapatılır Bir fırın tepsisine dizildikten sonra ustleri yağlanarak sıcak fırına surulur 25 dk pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir
Şam Oruğu nasıl yapılır
Şam Oruğu icin gerekli malzemeler:
1 kg yağsız, sinirsiz et (koftelik)
1 kg ince bulgur
2 orta buyuklukte soğan
2 su bardağı zeytinyağı
6 adet baş biber
2 cay kaşığı kimyon
2 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
2 cay kaşığı yenibahar
İci icin:
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 corba kaşığı tuz
1 su bardağı kıyıimış ceviz ici
1 su bardağı cam fıstığı
imagessamoruguiclikoftetarifiresimli5ad413441f339
Şam Oruğu Yapılışı:
Kıyma derince bir kaba konur ve ateşe alınır Suyu cekilinceye kadar karıştırılır Sonra ince kıyılmış soğan ve tuz kıymaya ilave edilir Soğanlar sararıncaya kadar pişirilir Ateşten alınan tencereye sırayla yenibahar, ceviz, camfıstığı ve maydanoz eklenerek karıştırılır Soğumaya bırakılır
Bulgur suyla yıkanır gibi ıslatılıp 1 saat bekletilir Bulgur, tuz, soğan, biber ve kimyonla karıştırılarak kıyma makinesinden iki defa cekilir Hazırlanmış olan koftelik et, makineden gecen bulgur harcına eklenerek yoğurulur Bu işlem yapılırken un azar azar serpilerek yoğurma işlemine devam edilir Hazırlanmış koftelik harcından yumurta buyukluğunde parcalar koparılarak parmak yardımı ile ince cıdarlı olacak şekilde oyularak mekik haline getirilir Daha once hazırlanmış olan kıyma malzemesi ile icleri doldurulup ağızları kapatılır Bir fırın tepsisine dizildikten sonra ustleri yağlanarak sıcak fırına surulur 25 dk pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir