Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şam Oruğu ( İcli Kofte) Tarifi Resimli

Şam Oruğu ( İcli Kofte) Tarifi Resimli
0
101

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli Şam Oruğu tarifi
Şam Oruğu nasıl yapılır

Şam Oruğu icin gerekli malzemeler:

1 kg yağsız, sinirsiz et (koftelik)
1 kg ince bulgur
2 orta buyuklukte soğan
2 su bardağı zeytinyağı
6 adet baş biber
2 cay kaşığı kimyon
2 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
2 cay kaşığı yenibahar

İci icin:

2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 corba kaşığı tuz
1 su bardağı kıyıimış ceviz ici
1 su bardağı cam fıstığı


imagessamoruguiclikoftetarifiresimli5ad413441f339

Şam Oruğu Yapılışı:

Kıyma derince bir kaba konur ve ateşe alınır Suyu cekilinceye kadar karıştırılır Sonra ince kıyılmış soğan ve tuz kıymaya ilave edilir Soğanlar sararıncaya kadar pişirilir Ateşten alınan tencereye sırayla yenibahar, ceviz, camfıstığı ve maydanoz eklenerek karıştırılır Soğumaya bırakılır
Bulgur suyla yıkanır gibi ıslatılıp 1 saat bekletilir Bulgur, tuz, soğan, biber ve kimyonla karıştırılarak kıyma makinesinden iki defa cekilir Hazırlanmış olan koftelik et, makineden gecen bulgur harcına eklenerek yoğurulur Bu işlem yapılırken un azar azar serpilerek yoğurma işlemine devam edilir Hazırlanmış koftelik harcından yumurta buyukluğunde parcalar koparılarak parmak yardımı ile ince cıdarlı olacak şekilde oyularak mekik haline getirilir Daha once hazırlanmış olan kıyma malzemesi ile icleri doldurulup ağızları kapatılır Bir fırın tepsisine dizildikten sonra ustleri yağlanarak sıcak fırına surulur 25 dk pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir
 
858,505Konular
982,757Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt