iltasyazilim
FD Üye
Şam Bali Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı yoğurt
*1, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 su bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 paket vanilya
Şerbeti;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Şam Bali Tarifi Yapılışı
Yoğurtla şekeri karıştıralım Daha sonra un, irmik ve karbonatı da koyarak kek hamurundan sert, kurabiye hamurundan daha yumuşak olan bir hamur elde edelim Sonrasında altını sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye dökelim Tepsinin üzerini elimizi ıslatarak düzeltelim Üzerine fıstık, ceviz veya Fındık’la süsleyebilirsiniz 180 dereceli fırında 30 dk kadar iyice kızarana kadar pişirelim daha sonra kek ve şerbeti ılıyınca soğuğa yakın olabilir şerbetini dökelim Şerbeti dökmeden önce dilimlerseniz şerbetini daha iyi çekiyor
*1, 5 su bardağı yoğurt
*1, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 su bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 paket vanilya
Şerbeti;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Şam Bali Tarifi Yapılışı
Yoğurtla şekeri karıştıralım Daha sonra un, irmik ve karbonatı da koyarak kek hamurundan sert, kurabiye hamurundan daha yumuşak olan bir hamur elde edelim Sonrasında altını sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye dökelim Tepsinin üzerini elimizi ıslatarak düzeltelim Üzerine fıstık, ceviz veya Fındık’la süsleyebilirsiniz 180 dereceli fırında 30 dk kadar iyice kızarana kadar pişirelim daha sonra kek ve şerbeti ılıyınca soğuğa yakın olabilir şerbetini dökelim Şerbeti dökmeden önce dilimlerseniz şerbetini daha iyi çekiyor