Salmonlu Dil Balığı Filetosu Tarifi
Salmonlu Dil Balığı Filetosu İcin Kullanılan Malzemeler : 1 adet iri pırasa
4 adet dil balığı (fileto edilmiş)
80 gr salmon fume
10 gr orta boy mantar
4 adet soyulmuş kornişon turşu
1 adet sakız kabağı
1 adet iri boy soğan
1 adet sıkılmış limon suyu
2 adet patates
1 cay fincanı krema
1 corba kaşığı worcester sos
1 su bardağı balık velutesi
4 adet taze defne yaprağı
suslemek icin
1 corba kaşığı kapari ciceği
18 demet maydanoz
18 demet dereotu
1 corba kaşığı toz badem
1 corba kaşığı tereyağı
2 corba kaşığı beyaz şarap
1 corba kaşığı konyak
yeterince tuz
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kac Kişilik : 4
Salmonlu Dil Balığı Filetosu Tarifi : Pırasanın dış yapraklarını 30 dk haşlayın ve buzlu suya atın Dil balıklarını fileto ettikten sonra incecik dovun ve calışma tahtasını hafif ıslatarak birbirine birleştirip dizin Salmon fume dilimlerini de uzerine sıralayıp, pirzola demiri ile vurarak birbirine pekişmesini sağlayın Patatesleri kucuk şato patates olarak haşlayın Defne yaprağı, krema, toz badem ve baharatların dışındaki malzemeleri doğrayıp tereyağında sote edin Baharatlarla tatlandırıp toz badem, worcester sos, dereotu ve maydanozu da ekleyin
Hazırladığınız icin yarısını, bohca şeklindeki balık filetosunun icine yayın Rulo şeklinde sarıp, 180°C'de 10 dk pişirin Pırasa yapraklarının icine sarın Baharatlarla da dışını tatlandırın Ve 3 dk fırında bekletin Kalan ic malzemenin icine beyaz şarap, konyak, krema ve balık velutesi ekleyip, sos oluncaya kadar kaynatın
Haşlamış olduğunuz patatesleri tereyağında sote edip uzerine maydanoz serpiştirin Tabağın dibine sos dokup, rulo halindeki balığı eşit parcalara bolun ve tabaklara koyarak servise sunun
imagessalmonludilbaligifiletosutarifiresimli5ad451d88944a
Salmonlu Dil Balığı Filetosu İcin Kullanılan Malzemeler : 1 adet iri pırasa
4 adet dil balığı (fileto edilmiş)
80 gr salmon fume
10 gr orta boy mantar
4 adet soyulmuş kornişon turşu
1 adet sakız kabağı
1 adet iri boy soğan
1 adet sıkılmış limon suyu
2 adet patates
1 cay fincanı krema
1 corba kaşığı worcester sos
1 su bardağı balık velutesi
4 adet taze defne yaprağı
suslemek icin
1 corba kaşığı kapari ciceği
18 demet maydanoz
18 demet dereotu
1 corba kaşığı toz badem
1 corba kaşığı tereyağı
2 corba kaşığı beyaz şarap
1 corba kaşığı konyak
yeterince tuz
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kac Kişilik : 4
Salmonlu Dil Balığı Filetosu Tarifi : Pırasanın dış yapraklarını 30 dk haşlayın ve buzlu suya atın Dil balıklarını fileto ettikten sonra incecik dovun ve calışma tahtasını hafif ıslatarak birbirine birleştirip dizin Salmon fume dilimlerini de uzerine sıralayıp, pirzola demiri ile vurarak birbirine pekişmesini sağlayın Patatesleri kucuk şato patates olarak haşlayın Defne yaprağı, krema, toz badem ve baharatların dışındaki malzemeleri doğrayıp tereyağında sote edin Baharatlarla tatlandırıp toz badem, worcester sos, dereotu ve maydanozu da ekleyin
Hazırladığınız icin yarısını, bohca şeklindeki balık filetosunun icine yayın Rulo şeklinde sarıp, 180°C'de 10 dk pişirin Pırasa yapraklarının icine sarın Baharatlarla da dışını tatlandırın Ve 3 dk fırında bekletin Kalan ic malzemenin icine beyaz şarap, konyak, krema ve balık velutesi ekleyip, sos oluncaya kadar kaynatın
Haşlamış olduğunuz patatesleri tereyağında sote edip uzerine maydanoz serpiştirin Tabağın dibine sos dokup, rulo halindeki balığı eşit parcalara bolun ve tabaklara koyarak servise sunun
imagessalmonludilbaligifiletosutarifiresimli5ad451d88944a