iltasyazilim
FD Üye
Şalgamın Yararları
Şalgam Bitkisi (Brassica napus): Toprak altında kabarık bir yumrusu olan, sarı çiçekli, yaprakları parçalı ve tüylü bir bitkidir A, B1, B2, B3 ve C Vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, fosfor ve sodyum gibi mineraller içerir
Şalgamın Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Sindirimi kolaylaştırır, idrar söktürür ve kabızlığı giderir Vücuda dinçlik verir Cinsel isteği ve gücü arttırır Mafsal şikayetlerini azaltır Romatizma ve nikriste faydalıdır Göğsü yumuşatır Akciğerleri ve bronşları temizler Boğaz iltihaplarını giderir Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye tezgâhtar olur Şeker hastalarını rahatlatır Yüksek tansiyonu düşürür Sivilce, egzama, dolama, apse gibi şikayetlerde faydalıdır
Şalgam Nasıl Kullanılır? Şalgamın kullanılan belli başlı kısmı kökleri olmakla birlikte yeşil yaprakları da yenebilir Şalgam, bir takım çorba ve soslara katılır, yemeklerde garnitür olarak kullanılır Keza, severek tüketilen bir meşrubat olan şalgam suyunun da esas maddesi şalgamdır *
Şalgam Bitkisi (Brassica napus): Toprak altında kabarık bir yumrusu olan, sarı çiçekli, yaprakları parçalı ve tüylü bir bitkidir A, B1, B2, B3 ve C Vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, fosfor ve sodyum gibi mineraller içerir
Şalgamın Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Sindirimi kolaylaştırır, idrar söktürür ve kabızlığı giderir Vücuda dinçlik verir Cinsel isteği ve gücü arttırır Mafsal şikayetlerini azaltır Romatizma ve nikriste faydalıdır Göğsü yumuşatır Akciğerleri ve bronşları temizler Boğaz iltihaplarını giderir Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye tezgâhtar olur Şeker hastalarını rahatlatır Yüksek tansiyonu düşürür Sivilce, egzama, dolama, apse gibi şikayetlerde faydalıdır
Şalgam Nasıl Kullanılır? Şalgamın kullanılan belli başlı kısmı kökleri olmakla birlikte yeşil yaprakları da yenebilir Şalgam, bir takım çorba ve soslara katılır, yemeklerde garnitür olarak kullanılır Keza, severek tüketilen bir meşrubat olan şalgam suyunun da esas maddesi şalgamdır *