iltasyazilim
FD Üye
Şalgam ( Pancar ) Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg pancar
*3 baş sarımsak
*510 adet cinbiberi (acı sevenler için)
*3 yemek kaşığı turşu tuzu
*1 yemek kaşığı şeker
*2 su bardağı sirke
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
Şalgam ( Pancar ) Turşusu Tarifi Yapılışı Pancarlar yıkanarak kabukları soyulup elma dilimi şeklinde doğranır Üzerlerini geçinceye kadar su eklenip; sirke, limontuzu, tuz, şeker eklenip 5 – 10 dakika kaynatılır Temizlenip doğranmış olan sarımsaklar ve cinbiberi eklenip 3 kg turşu kavanozuna konulur 15 – 20 gün sonra yiyebilirsiniz
*2 kg pancar
*3 baş sarımsak
*510 adet cinbiberi (acı sevenler için)
*3 yemek kaşığı turşu tuzu
*1 yemek kaşığı şeker
*2 su bardağı sirke
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
Şalgam ( Pancar ) Turşusu Tarifi Yapılışı Pancarlar yıkanarak kabukları soyulup elma dilimi şeklinde doğranır Üzerlerini geçinceye kadar su eklenip; sirke, limontuzu, tuz, şeker eklenip 5 – 10 dakika kaynatılır Temizlenip doğranmış olan sarımsaklar ve cinbiberi eklenip 3 kg turşu kavanozuna konulur 15 – 20 gün sonra yiyebilirsiniz