Salçalı Sosis Tanımı İçin Gereçler
- 250 – 300 gram sosis
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 er çay kaşığı karabiber, pulbiber, kekik
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
Salçalı Sosis Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sosisleri fazla kalın olmayacak biçimde doğrayalım tavaya alalım.
- Üzerine sıvı yağı gezdirip sosisleri kızartalım.
- Kızaran sosislerin üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip 2 – 3 dk kavuralım.
- Akabinde baharatlarını koyalım salçanız tuzlu ise tuz eklemesi yapmayın.
- Baharatları ekledikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyip pişirmeye bırakalım.
- Salça suyu çekip kıvam alınca ocaği kapatıp sıcak servis edelim.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.