
Salçalı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı et suyu
- 1 tane soğan
- 1 tane domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Salçalı Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Zeytinyağında soğanları kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulurken üzerine salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Bulguru da ekleyip 2 dk daha kavurmaya devam ettikten sonra domatesleri ekliyoruz.
- Domatesler biraz ezildikten sonra et suyunu ek ediyoruz.
- Tuzunu da salçanızın tuz oranına nazaran atabilirsiniz.
- Suyunu çekinceye kadar pişirip altını kapatıp dinlenmesini bekliyoruz.
- Daha acı olmasını isterseniz isot eği yapabilirsiniz.Afiyet olsun
- Dinlenen pilavı et, soğan, acı yeşil biber yahut turşu ile servis edebilirsiniz.Ömür akkor’un tanımından esinlenerek yaptım, eşim kendisinin hayranı. Ömür akkor’a tanım için fatih karaman’a harika seçimleri için teşekkür ederim.