Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Salça Yapımı ( Kaynatarak)

Salça Yapımı ( Kaynatarak)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Salça Yapımı ( Kaynatarak) Tarifi İçin Malzemeler

*10 kilo domates
*1 kilo kırmızı biber
*2 çay bardağı tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ
*6 adet cam kavanoz

Salça Yapımı ( Kaynatarak) Tarifi Yapılışı Domatesler yıkanır gelişi güzel kesilerek büyük tencereye konur, üzerine kırmızı biberler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ,gelişi güzel kesilerek domateslere ilave edilir, arada karıştırarak iyice yumuşayıncaya yaklaşık 1 saat kadar pişirilir ve blender ile iyice ezilir
Ezilen domatesler (tencere üstüne konmuş) süzgeçten geçirilir kabukları ve çekirdeklerinden ayrılmış olur
Süzgeçten geçen domatesleri ocağa koyup tuzu, yağı ilave edip karıştırarak koyulaşıncaya yaklaşık 2 saat kadar pişirilir
Aman dikkat bu aşamada kaynarken çok sıçrıyor ve yakıyor ben tencerenin kapağını yarım kapatarak kendimi koruyorum Koyulaşıncaya kadar kaynatmak zor gelirse bez torbaya koyup süzdürebilirsiniz sonra fırında pişirirsiniz
Ben kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirdim
Sonra güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ediyorum
Kullanılacağı zaman kavanoz açılınca üzerine sıvı yağ döküp kullanılırsa üzerinin küflenmesi ve bozulmasını engellemiş oluruz küçük bir tavsiye
Uğraşması çok ama mis gibi katkısız lezzetli güvenle yiyebileceğimiz salça
bir sefer yapınca bir daha hazır salçayı kullanamayacaksınız
AFİYET OLSUN
 
858,500Konular
982,386Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt