bilgisayarci
FD Üye
Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo salatalık
- 1 litrelik 8 adet kavanoz
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- 2 adet acı biber
- 1 dilim limon
- 5-6 adet sarımsak
- Kaynar su
Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle salatalıklarımızı yıkıyoruz. Sarımsaklarımızı temizliyoruz.
- Kavanozlara sarımsak salatalık limon ve acı biberlerimizi yerleştiriyoruz. (acı biber isteğe bağlı).
- Bütün kavanozları yerleştirdikten sonra her kavanozun üzerine sirke kaya tuzu limon tuzu şeker ilave ediyoruz.
- Son olarak kaynar suyumuzu da salatalıklarımızı üstünü kapatacak şekilde doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
- Soğuduktan sonra kavanozları düzeltip yaklaşık 20 gün sonra tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.
Salatalık Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.