Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Salatadaki sağlık

Salatadaki sağlık
0
51

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Salatadaki afiyet salatadaki vitaminler turp yaprağı yenirmi turp yaprağı salatası yemeği yenir mi Verdana,Arial,Helvetica,sansserifSalatalık Kanı temizler, karaciğeri çalıştırır Böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür İdrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atar Havi olduğu bol kükürdü ile kanı temizler, ciltteki ter bezlerini çalıştırır, bol vitamin ve madeni madde verir, böylece cildin taze ve pürüzsüz olmasına yardım eder Salatalığın kendisi veya suyu, cildimizi bir tonik dek temizler Et yemeklerinin verdiği susuzluğu keser Tabii ünsülin içerirek kanda şekeri düşürür Sıcak bir havada iç ısısı dış ısıdan 20 C daha düşüktür böylece serinletici olarak yenir Midesi hassas olanlar salatalığı haşlayarak ve eksik miktarda yemelidirler Kabuğu koyu yeşil renkte sağlam salatalıkları satın alın Yüzeyleri katiyen çizgili, bereli olmamalı Bayağı olarak suyla tamamen yıkayın ve kuru, pak salatalıkları buzdolabında saklayın Turp Değişik esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürdü havidir Karaciğeri çalıştırır, böbreklerdeki kum ve taşı döker, bronşlara etki eder Dalak şişliğini giderir, cildi güzelleştirir Bağırsakları dezenfekte eder, pekliği giderir Akşam yenilen turp ya da içilen bir bardak turp suyu çok iyi uyku verir Turp yaprakları, marul içinde iyi salata olur ve çok menfaat verir Turpun hazmı zordur Midesi ve dişleri iyi olmayanlar turpun suyunu içmelidir Indirilmiş turp, hava ile temasta bozulmaması için hafif sirkeli suya konulmalıdır Temizlenmiş ve kurutulmuş turplar, bir hafta dek buzdolabında saklanabilir Maydanoz Dünyadaki en besleyici yiyeceklerden biridir Bir demir deposudur Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini vardır bir tutam maydanoz, jurnal C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar Böbrekleri, karaciğeri ve idrar yollarını temizlemeye destek eder Kan şekerini alışılagelmiş seviyede miktar ve kansere karşısında da koruyucudur Yaprakları koyu yeşil olan maydanozları alın Buzdolabında muhafaza edilir Marul Çokça değişik mineralleri içerir Sağlığımız bakımından önemi büyüktür Çiğ yendiğinde tesiri tamdır Sinirleri teskin eder İyi uyku verir Bitkisel insüline havidir Yemekten önce salata biçiminde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür Hazmı kolaylaştırır Bol selülozu ile bağırsaklara yumuşaklık verir, pekliği giderir Bol idrar söktürür ve kanı pisliklerden temizler Karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderir Marulun taze göbek yaprakları 1012 yaşlarındaki çocuklara bol miktarda yedirilirse boyları uzun olur Marul suyu, yüze sürülürse buluğ çağı sivilcelerini giderir, tazelik ve pembelik verir Marullar, sirkeli suya batırılarak sümüklüböcek kurtlarından temizlenebilir Yaprakları mümkün olduğunca koyu yeşil olan, körpelerini satın alın Yapraklarını soğuk suyla iyice yıkayın ve tamamen kurutun Plastik torbalarda buzdolabında saklayın Roka Çeşitli esansları, vitaminleri P ve K ve fazla faydalı mineralleri içerir Karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, bir yeşilliktir Tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırır, hazmı artırır ve iştahı açar Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür, karında toplanan suyu boşaltır Yeşil salata şeklinde yenir İyi çiğneyemeyenler suyunu içerler Tere Çiğ salatalara tat ve canlılık katar, ayrıca değerli bir sebze suyudur Çeşitli vitaminler ve bilhassa C vitamini, bir takım faydalı esanslar ve mineralleri ile çok tesirli ve yardımcı bir yeşilliktir Karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırır Gribi geçirir Kanda şekeri düşürür Kansızlığı giderir Acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırır, hazmı artırır İştahsızlık çekenlere fazla avantaj verir Bol demiri ile kanı tazeler Kansere karşısında korur Bağırsaklardaki farklı alanlara yönlendirilmiş solucanları döker Sinirleri dinlendirir ve neşeyi artırır Tere, çiğ olarak, az miktarlarda yenmelidir Fazlası zarar verir Tere zamanla sararır Sararanları yenmemelidir Ne değin taze olursa öyle faydası fazla olur İyi çiğneyemeyenler suyunu içmelidir Midesi hasta olanlar tereyi yememelidir Bozulma ya da sararma belirtisi olmayan, taze görünüşlü tereleri satın alın Soğuk suyla en ince ayrıntısına kadar yıkayın ve kurutun Plastik torbalarda, buzdolabında 23 gün saklayabilirsiniz  
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt