Salata Yatağında Şinitzel Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket tavuk göğsü
- Galeta unu
- 2 yumurta
- 2 diş sarımsak ( isteğe bağlı )
- 1 çay kaşığı karabiber( yarısı galeta ununa eklenecek )
- 1 çay kaşığı kırmızı biber ( yarısı galeta ununa eklenecek )
- Tuz
- Sıvı yağı
- Kıvırcık, domates, salatalık, mor lahana vs. ne kullanmak isterseniz tercih sizin
Salata Yatağında Şinitzel Tanımı Yapılışı
- Galeta ununa yarım çay kaşığı baharatlarımızı ekleyelim.
- Tavuk göğsünü juliyen şeklinde enli ve ince şekilde doğrayalım.
- Yumurta, tuz, ezilmiş sarımsak ve kalan baharatları geniş bir kaba alıp çırpalım.
- İçine doğradığımız tavukları alıp karıştıralım.
- Acil degilse bir kaç saat üzerini streçleyip dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Pişireceğimiz vakit tavukları tek tek alıp galeta ununa güzelce bulayıp bir tepsiye dizelim.
- Geniş bir kızartma tenceresine yağımızı alalım.
- İyice kızdırıp tavukları iki taraflı kızartıp peçete serili tepsimize alalım.
- Yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım.
- Sırası ile geniş bir servis tepsisinin orta kısmına en alta kıvırcık gelecek şekilde yayalım ve diğer materyalleri de üzerine dizelim.
- Kızarttığımız tavuk şinitzelleri yeşillik dizdiğimiz servis tepsimizin kenarlarına dizelim ve sıcak servis yapalım. Afiyetler olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.