iltasyazilim
FD Üye
Salata Diyeti,
Salata Diyeti Nedir,
salata diyeti ile kaç kilo verilir
Diyetisyen Aşkın Yüksel ’in hazırladığı salata diyetiyle bir haftada 3 kilo verebilirsiniz 5 öğün olarak planlanan diyette salataları farklılaştırabilirsiniz
Birinci gün
Sabahtan
75 gram siyah üzüm, 120 gram kavun ve yarım papayadan oluşan bir meyve salatası
Ara öğün
Bir dilim yağsız labne sürülmüş kepek ekmeği, yanına maydanoz
Öğle
Taze fasulyeli, tavuk göğüslü marul salatası için, 100 gram taze fasulyeyi dilim dilim doğrayıp, sekiz – on dakika tuzlu suda haşlayın Bir adet minik soğanı ince ince doğrayın 75 gram marulu ellerinizle parçalayın Haşlanmış fasulyeyi, soğanı ve salatayı büyük bir kaseye koyun İçine bir yemek kaşığı sirke dökün, tuzlu ve karabiber serpin Evvelden haşladığınız 125 gram tavuk göğüsünü salataya ek edin
Ara öğün
Bir adet kivi
Akşam
Salatalıklı, peynirli sandviç
İkinci gün
Sabahtan
İki dilim reçelli kepek ekmeği
Ara öğün
150 gram yağsız yoğurt
Öğle
Şef salatası için, yarım adet kıvırcık salata, 50 gram mozarella peyniri, bir adet yeşil biber ve iki adet havuçtan oluşan salatayı sirke, zeytinyağı, tuzlu ve biberle tatlandırın
Ara öğün
75 gram siyah üzüm
Akşam
Mantarlı omlet için, 200 gram mantarı küçük ufak doğrayın ve mantarları üstü kapalı bir tavada birkaç dakika kızartın Tuz ve karabiberle tatlandırın Bir adet yumurtayı, iki yemek kaşığı su ve üç yemek kaşığı parmesan peyniriyle karıştırın İçine dereotu ve maydanoz ekleyin Yumurtayı mantarlara ek edin, beş dakika pişirdikten sonra çıkarın
Üçüncü gün
Sabahtan
Bir dilim peynirli kepek ekmeği, yanında bir adet domates ya da salatalık
Ara öğün
100 gram karpuz
Öğle
Biberli patates salatası için, 200 gram patatesi yirmi dakika haşlayıp, dilimleyin Bir adet kırmızı biberi ve bir adet taze soğanı ince ince doğrayıp patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun İçine bir yemek yemek kaşığı sirke, tuzlu, karabiber ve maydanoz ekleyin
Ara öğün
125 ml taze bunalmış portakal suyu
Akşam
Bir kase light yoğurt, dört yemek kaşığı haşlanmış sebze (brokoli, karnabahar veya kabak) ve iki dilim kepek ekmeği
Dördüncü gün
Sabahleyin
Kepek ekmeğinden oluşan kaşarlı ve domatesli tost Yanına taze bıkkın portakal suyu
Ara öğün
75 gram siyah üzüm
Öğle
Mantarlı salata için, 200 göbek salatayı ince ince doğrayın Salataya bir dere kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı sirke, tuzlu, karabiber ve bir dere kaşığı hardal ekleyin 75 gram kıvırcık salatayı, dört adet mantarı ve bir elmayı ince ince doğrayıp derin bir tabağın içine yayın Üstüne göbek salatayı koyun Yanına iki adet susamlı galeta yiyebilirsiniz
Ara öğün
Bir dilim etimek ve 100 gram domates
Akşam
Peynirli turplu salata için, 40 gram yağsız peyniri, 150 gram dilimlenmiş salatalık ve bir demet doğranmış ufak kırmızı turpla karıştırın İçine iki yemek kaşığı sirke, yarım akarsu kaşığı zeytinyağı, tuzlu ve karabiber ekleyin Yanına bir dilim kepek ekmeği yiyebilirsiniz
Beşinci gün
Sabah
100 gram yağsız labne peynirini, ince kıyılmış yarım adet kırmızı biberle karıştırın Bu biberli karışımı iki dilim kepek ekmeğine sürün
Ara öğün
250 ml domates suyu
Öğle
Hardal soslu salata için, bir adet yumurtayı haşlayın 50 gram yoğurdu, bir çay kaşığı limon suyu ve bir nehir kaşığı hardalla karıştırın 50 gram kıvırcık salatayı ve bir adet domatesi küçük ufak doğrayın Salatayı, domatesi ve yumurtayı derin bir kaseye koyun ve sosu üstüne dökün İsterseniz yanında iki adet kepekli galeta yiyebilirsiniz
Ara öğün
Bir adet kivi
Akşam
Mantar soslu makarna için, 50 gram makarnayı haşlayın 100 gram mantarı ve bir adet arpacık soğanı minik ufak doğrayıp bir nehir kaşığı zeytinyağında kavurun İçine 100 ml domates suyu ekleyin ve hafif ateşte pişirin Pişen mantar sosunu makarnanın üstüne dökün
Altıncı gün
Sabah
100 gram kavunu ezerek 200 gram süt ve 30 gram yulafla karıştırın
Ara öğün
200 gram yağsız yoğurt, bir adet muz ve kividen oluşan bir meyve salatası hazırlayın
Öğle
Mango salatası için, yarım adet mangoyu, bir adet soğanı ve 150 gram salatalığı fidan gibi doğrayın 75 gram marulu yıkayın ve ellerinizle parçalayın Tüm bu malzemeleri derin bir barbar koyun İçine iki yemek kaşığı sirke, tuzlu ve karabiber ekleyin Yanına iki dilim kızarmış kepek ekmeği yiyebilirsiniz
Ara öğün
200 gram yoğurdu 125 gram küçük ufak doğranmış çilekle karıştırın
Akşam
Tonbalıklı domates salatası için, 300 gram domatesi, bir adet soğanı ince ince dilimleyip büyük bir kaseye koyun İçine 75 gram ton balığı ekleyin Salatayı bir yemek yemek kaşığı sirke, bir yemek yemek kaşığı zeytinyağı, tuzlu ve karabiberle tatlandırın
Yedinci gün
Sabah
150 gram siyah üzümü, bir bardak yağsız süt ve beş yemek yemek kaşığı cornflakesle karıştırın
Ara öğün
Bir adet elma
Öğle yemeği
Ispanaklı domates salatası
40 gram fiyonk makarnayı tuz suda haşlayın 75 gram ıspanağı ve 150 gram domatesi ince ince doğrayıp süzdüğünüz makarnayla karıştırın İçine bir dere kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin, tuzlu, karabiber ve bir dere kaşığı zeytinyağı ekleyin
Ara öğün
150 gram çilek
Akşam
Roka salatası için, 50 gram rokayı, bir adet küp küp doğranmış ekşi elma ve 30 gram haşlanmış tavuk göğsüyle karıştırın İçine bol limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin *
Salata Diyeti Nedir,
salata diyeti ile kaç kilo verilir
Diyetisyen Aşkın Yüksel ’in hazırladığı salata diyetiyle bir haftada 3 kilo verebilirsiniz 5 öğün olarak planlanan diyette salataları farklılaştırabilirsiniz
Birinci gün
Sabahtan
75 gram siyah üzüm, 120 gram kavun ve yarım papayadan oluşan bir meyve salatası
Ara öğün
Bir dilim yağsız labne sürülmüş kepek ekmeği, yanına maydanoz
Öğle
Taze fasulyeli, tavuk göğüslü marul salatası için, 100 gram taze fasulyeyi dilim dilim doğrayıp, sekiz – on dakika tuzlu suda haşlayın Bir adet minik soğanı ince ince doğrayın 75 gram marulu ellerinizle parçalayın Haşlanmış fasulyeyi, soğanı ve salatayı büyük bir kaseye koyun İçine bir yemek kaşığı sirke dökün, tuzlu ve karabiber serpin Evvelden haşladığınız 125 gram tavuk göğüsünü salataya ek edin
Ara öğün
Bir adet kivi
Akşam
Salatalıklı, peynirli sandviç
İkinci gün
Sabahtan
İki dilim reçelli kepek ekmeği
Ara öğün
150 gram yağsız yoğurt
Öğle
Şef salatası için, yarım adet kıvırcık salata, 50 gram mozarella peyniri, bir adet yeşil biber ve iki adet havuçtan oluşan salatayı sirke, zeytinyağı, tuzlu ve biberle tatlandırın
Ara öğün
75 gram siyah üzüm
Akşam
Mantarlı omlet için, 200 gram mantarı küçük ufak doğrayın ve mantarları üstü kapalı bir tavada birkaç dakika kızartın Tuz ve karabiberle tatlandırın Bir adet yumurtayı, iki yemek kaşığı su ve üç yemek kaşığı parmesan peyniriyle karıştırın İçine dereotu ve maydanoz ekleyin Yumurtayı mantarlara ek edin, beş dakika pişirdikten sonra çıkarın
Üçüncü gün
Sabahtan
Bir dilim peynirli kepek ekmeği, yanında bir adet domates ya da salatalık
Ara öğün
100 gram karpuz
Öğle
Biberli patates salatası için, 200 gram patatesi yirmi dakika haşlayıp, dilimleyin Bir adet kırmızı biberi ve bir adet taze soğanı ince ince doğrayıp patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun İçine bir yemek yemek kaşığı sirke, tuzlu, karabiber ve maydanoz ekleyin
Ara öğün
125 ml taze bunalmış portakal suyu
Akşam
Bir kase light yoğurt, dört yemek kaşığı haşlanmış sebze (brokoli, karnabahar veya kabak) ve iki dilim kepek ekmeği
Dördüncü gün
Sabahleyin
Kepek ekmeğinden oluşan kaşarlı ve domatesli tost Yanına taze bıkkın portakal suyu
Ara öğün
75 gram siyah üzüm
Öğle
Mantarlı salata için, 200 göbek salatayı ince ince doğrayın Salataya bir dere kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı sirke, tuzlu, karabiber ve bir dere kaşığı hardal ekleyin 75 gram kıvırcık salatayı, dört adet mantarı ve bir elmayı ince ince doğrayıp derin bir tabağın içine yayın Üstüne göbek salatayı koyun Yanına iki adet susamlı galeta yiyebilirsiniz
Ara öğün
Bir dilim etimek ve 100 gram domates
Akşam
Peynirli turplu salata için, 40 gram yağsız peyniri, 150 gram dilimlenmiş salatalık ve bir demet doğranmış ufak kırmızı turpla karıştırın İçine iki yemek kaşığı sirke, yarım akarsu kaşığı zeytinyağı, tuzlu ve karabiber ekleyin Yanına bir dilim kepek ekmeği yiyebilirsiniz
Beşinci gün
Sabah
100 gram yağsız labne peynirini, ince kıyılmış yarım adet kırmızı biberle karıştırın Bu biberli karışımı iki dilim kepek ekmeğine sürün
Ara öğün
250 ml domates suyu
Öğle
Hardal soslu salata için, bir adet yumurtayı haşlayın 50 gram yoğurdu, bir çay kaşığı limon suyu ve bir nehir kaşığı hardalla karıştırın 50 gram kıvırcık salatayı ve bir adet domatesi küçük ufak doğrayın Salatayı, domatesi ve yumurtayı derin bir kaseye koyun ve sosu üstüne dökün İsterseniz yanında iki adet kepekli galeta yiyebilirsiniz
Ara öğün
Bir adet kivi
Akşam
Mantar soslu makarna için, 50 gram makarnayı haşlayın 100 gram mantarı ve bir adet arpacık soğanı minik ufak doğrayıp bir nehir kaşığı zeytinyağında kavurun İçine 100 ml domates suyu ekleyin ve hafif ateşte pişirin Pişen mantar sosunu makarnanın üstüne dökün
Altıncı gün
Sabah
100 gram kavunu ezerek 200 gram süt ve 30 gram yulafla karıştırın
Ara öğün
200 gram yağsız yoğurt, bir adet muz ve kividen oluşan bir meyve salatası hazırlayın
Öğle
Mango salatası için, yarım adet mangoyu, bir adet soğanı ve 150 gram salatalığı fidan gibi doğrayın 75 gram marulu yıkayın ve ellerinizle parçalayın Tüm bu malzemeleri derin bir barbar koyun İçine iki yemek kaşığı sirke, tuzlu ve karabiber ekleyin Yanına iki dilim kızarmış kepek ekmeği yiyebilirsiniz
Ara öğün
200 gram yoğurdu 125 gram küçük ufak doğranmış çilekle karıştırın
Akşam
Tonbalıklı domates salatası için, 300 gram domatesi, bir adet soğanı ince ince dilimleyip büyük bir kaseye koyun İçine 75 gram ton balığı ekleyin Salatayı bir yemek yemek kaşığı sirke, bir yemek yemek kaşığı zeytinyağı, tuzlu ve karabiberle tatlandırın
Yedinci gün
Sabah
150 gram siyah üzümü, bir bardak yağsız süt ve beş yemek yemek kaşığı cornflakesle karıştırın
Ara öğün
Bir adet elma
Öğle yemeği
Ispanaklı domates salatası
40 gram fiyonk makarnayı tuz suda haşlayın 75 gram ıspanağı ve 150 gram domatesi ince ince doğrayıp süzdüğünüz makarnayla karıştırın İçine bir dere kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin, tuzlu, karabiber ve bir dere kaşığı zeytinyağı ekleyin
Ara öğün
150 gram çilek
Akşam
Roka salatası için, 50 gram rokayı, bir adet küp küp doğranmış ekşi elma ve 30 gram haşlanmış tavuk göğsüyle karıştırın İçine bol limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin *