Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

"SALAT VE SELAM HZ. İSA İÇİN" dinler arası diyalogmuş.. ilginç..

"SALAT VE SELAM HZ. İSA İÇİN" dinler arası diyalogmuş.. ilginç..

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Hıristiyan dünyasının yakında doğum yıldönümünü kutlamaya hazırlandığı Hz İsanın gönderilmesi de, o devirde dünyanın en büyük inkılabını gerçekleştirmeye vesile olmuştur Dünya hakimiyeti bakımından gücünün zirvesinde bulunan putperestlikle yollarını şaşırmış, maddeye dalmıştı Hz İsa, dünyasal hakimiyetin, fani zevklerin ve maddi servetin her şey sayıldığı ruhsuz dünyaya ruhun soluklarını getirdi Hz Mesih tertemiz ilahî bir ruh olarak geldi Allah Teala onu Ruhulkudüsle destekledi Çünkü en şerefli mahluk olarak yarattığı insana ilahi bir ruh üfleyen Rabbimiz onu ruhsuz ve soluksuz bırakmaz, beden şehvetlerinin esiri olarak çürütmezdi

Hz İsa sadece Romalılara değil, dünya servetinin peşinde koşarak ruhanilikten uzaklaşmış Mezopotamyalı, Yunanlı ve Romalı müşriklerin esareti altında zillete düşmüş o zamanki Yahudi hemşehrilerine de ruhun kuvvetlerini gösterip onları ayağa kaldırarak, Tanrının hükümranlığına, dünya ve ahiret mutluluğuna götürmek istedi İsrailin kaybolmuş koyunlarını toparlamayaçalıştı Ona verilen mucizelerin ekserisinin ruhla ilgili olmasından anlaşılıyor ki onun esas misyonu, insanlığa ruhun kuvvetlerini göstermek idi

Mutlak risaletin sahibi Hz Muhammed tarafından, dünyanın son döneminde tekrar döneceği bildirilen Hz İsanın bu misyonuna, başta Hıristiyanlar olmak üzere bütün insanlık çok muhtaç görünüyor On dört asırdan beri dünya haritasını, doğrudan doğruya veya sonuçları itibarıyla şekillendiren Müslüman ve Hıristiyan ümmetlerinin, Hz İsanın şahsiyeti etrafında bütünleşerek, hem kendilerini, hem de bütün insanlığı kurtarmaya yönelmeleri, hepimizin ideali olmalıdır Bunun bazı emareleri de görünmektedir Birbirleriyle samimi diyaloga giren Müslüman ve Hıristiyanlar, belirli konularda dayanışmada bulunmaktadırlar Hz Muhammede inandığımız gibi, bir İslam peygamberi olarak kendisine de inandığımız Hz İsanın tebliğ ettiği değerlerin beşeriyeti aydınlatmasını temenni ederek, her zaman olduğu gibi şimdi de ona salat, selam ve ihtiramlarımızı sunmaktayız Onun doğum yıl dönümünün Hıristiyanlık âlemine ve bütün insanlığa kutlu olmasını, Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz
PROF DR SUAT YILDIRIM alıntıdır Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
okudum ve hayret ettim acaba dedim bu ilahıyatçı bir prof kendi dininden ve peygamberinden ümidini kestimiki de Hz İsa'yı bekliyor yazık hemde çok yazık
ben bir anlam veremedim sizler ne dersiniz

858,500Konular
982,369Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt